Kjenslemessige låsingar er eit stort problem i diskusjonen kring homøopati

– Professor Vinjar Fønnebø påstår at ti gjennomgongar av meta-analysar når det gjeld homøopati, viser at behandlinga saknar effekt. Eg har sjølv berre sett fire meta-analysar der ein strevar etter å summera alle blinde randomiserte kliniske prøvingar (RCT) om homøopati . Om det finns fleire rimeleg aktuelle gjennomgongar vil eg gjere bli tipsa om desse.

Idrett og kosthold

Professor Stephen D. Phinney er mannen som for ti år siden måtte forlate universitetet i Davis, California, med begrunnelsen «Legestudenter trenger da ikke lære noe om ernæring!» Han holdt nylig foredrag om karbohydratfattig kosthold i Tønsberg.

Er det sant at vi ikke liker å bli lurt?

Visste du at det var ambassadøren Jean Nicot som brakte frø av tobakksplanten til Frankrike, og at det var botanikeren Carl von Linné som fant på navnet Nikotiana? Slik gikk det til at det bioaktive alkaloidet i planten fikk navnet nikotin. Nikotinets historie viser med hvilken kynisme en industri er villig til å verve nye brukere til tross for påviste skadevirkninger.

Naturterapeuten nr. 1/2013

Innhold: Er det sant at vi ikke liker å bli lurt? – Alternativ medisin blir teke seriøst innan EU – Om sannhetens pris og vitenskapens sjel – Naturmedisinsk Fagkongress 2013 – Idrett og kosthold –  Ja takk, til et variert helsetilbud – Kjenslemessige låsingar er problem kring homøopati – Borrelia: en sykdom forandrer verden – Inspirerende kurs for alle terapeuter – Brukere av alternativ behandling – vet de hva de gjør? – Leserinnlegg i lokalavisen – Sensitivitet som ressurs – Sammensatte eteriske oljer – Til minne om Elsa Hoff Meyer – Biopater på studietur til Baden-Baden