Aromaterapi i behandling av psykiske lidelser

Aromaterapimassasje har lenge vært et populært middel for avstressing. Mange er etter hvert blitt kjent med aromaterapimassasje gjennom SPA-sentre i Norge og i utlandet. Christina Doctare kaller stress for en moderne form for selvmord. Hun har fått opprettet et ”Andrum”- et pusterom – på Karolinska Sjukhuset i Stockholm for å motvirke stress og sykefravær. I «Andrummet» kombinerer man massasje og samtale.

Ikke fullt så raskt, Hahn

I sin artikkel Sanninga om homøopati redegjør Hahn for hvor forskningen på klinisk homøopati står. Hans artikkel utgjør en motvekt mot de gjentatte påstandene om at forskningen entydig viser at homøopatiske midler ikke virker. Hahns kommentarer er viktige innlegg i denne diskusjonen, men som sine motstandere blir han noen steder litt for unyansert.

Naturterapeuten nr. 4/2012

Innhold: Mr. Placebo – Aromaterapi i behandling av psykiske lidelser – Fagkongressen 2012 – Møte med Arbeidarpartiet – Etter «Folkeopplysninga» – Placebo på fem minutter – Alternativ medisin, – debatt på avveie – Ikke fullt så raskt, Hahn!? – Dansk soneterapeut til stor forskerkongress i USA – Terje Varpe kåret til «Årets Terapeut» 2012! – Etisk råd angående behandlinger på alternativmesser – Den brysomme, men nyttige P-effekten – Akupunktur, homøopati og deres stimulering av selvhelbredelsen – Karl Axel Lind er gått bort – Tillitsvalgtseminar – NNH skolerer Framstegspartiet