Vår alles kjære Sigrun – fra våpenhandel til forsvar av naturmedisin

Sigrun Kirkeberg

Helt siden Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon ble dannet i 1994, har Sigrun Kirkeberg representert kontinuiteten og det stabile elementet i organisasjonen. Etter 21 år i NNHs tjeneste valgte Sigrun å pensjonere seg i fjor. Hun deler her historiske tilbakeblikk, erfaringer og tanker om naturmedisinens plass i dagens samfunn.

Hvem sine interesser ivaretar NAFKAM?

I Naturterapeuten nr. 1/2016 mener NAFKAMs direktør å dokumentere at ernæring har lite å bidra med når det gjelder behandling av kreft. Det aller alvorligste er imidlertid at slike dietter unndrar pasienten fra skolemedisinsk behandling, mener han. Den type argumentasjon er den samme som benyttes overfor alternativ medisin av de mest evidenstro skolemedisinere. Direktøren henviser til Helsedirektoratet kostholdsråd, uten å nevne at det finnes forskere som er skeptiske til myndighetenes ernæringsråd.

Naturterapeuten nr. 2/2016

Innhold: Ny periode med Ansvarsforsikring for NNHs medlemmer i Sparebank 1 Oslo/Akershus – Vår alles kjære Sigrun – Ny departemental arbeidsgruppe om privatimport av legemidler – EU-direktiv tek for lite omsyn til nasjonale forhold – Studietur med NNH til Albena, Bulgaria – Håp for husken. Hvorfor blir noen demente? – Hvem sine interesser ivaretar NAFKAM? – Teori om homøopatiens virkemåte – Urtebehandleren utenfor klinikkenBerøring, – en legende og kontaktskapende kraft – Trenger vi flere behandlerorganisasjoner? – Generalisering – en utfordring for den naturmedisinske bransjen