NNH på informasjonsmøte ved Klassisk Fem-Element Akupunkturskole
NNH har hatt informasjonsmøte med studentar som nå avsluttar det 3-årige studiet ved Fem-element akupunktur i Oslo.
NNH har hatt informasjonsmøte med studentar som nå avsluttar det 3-årige studiet ved Fem-element akupunktur i Oslo.
AToT er et oppslagsverk for akupunktører, skrevet i Microsoft Excel. I skrivende stund inneholder den om lag 8.000 rader og 14 kolonner med informasjon, og kan både brukes i studiesammenheng samt i daglig praksis. Excel fungerer fint som et oppslagsverk da den inneholder en del funksjoner som gjør den ideell til dette formålet.
Det har vore ein sterk debatt og konflikt mellom dei ulike helsefagarbeidarane som ynskjer å hevda eigarskap til «dry needling» – spesielt dei siste tjue åra. Dette har skapt mykje forvirring blant offentleg sektor (pasientar, avgjerdstakarar, media og fagleg interessegrupper) når dei undersøker integrerande helsebehandlingar som involverer «tradisjonell akupunktur» (TKM) og/eller «dry needling» (DN) som terapi. Dei er rett og slett ikkje klar over forskjellane mellom utdanning og opplæring, omfanget av praksis, diagnostikk og terapeutiske strategiar.
– Hvis akupunktur ikke kan stå støtt som egen tradisjon og forvalte det særegne som ligger der levende, går noe tapt. Det sier akupunktør MNNH Henrik Mathisen i et intervju i Naturterapeuten.
– Hva er det vi har satt i gang, tenkte de to akupunktørene Erik Vinje Olbjørn og Ole Jørgen Frydenlund kanskje da de hadde invitert en rekke prominente gjester til foredrag og middag i Tønsberg en oktoberkveld. Rundt bordet satt syv kinesere, leger, professorer og forskere, samt presidenten på det velrenommerte Chinese Academy of Chinese Medical Sciences.
Dette er ikkje ei lærebok i akupunktur, men ei minnebok frå ein person som verkeleg har levd ut sin lidenskap – og som ikkje har tenkt å stoppa her. Dei over 300 sidene er spekka med historier som kan ta pusten frå kvar og ein.
Aud Aardal (78) har jobbet med naturmedisin i hele 40 år, og er aktuell med utgivelse av boken «Min eventyrlige reise i akupunkturens verden». Her forteller hun fra en lang og begivenhetsrik karriere.
Akupunktør Mette Henning har i over 26 år hatt praksis i Steinkjer. Ho er fortida aktiv i NNHs faggruppestyre i akupunktur. Gjennom sin bruk av neurometer som ledd i utarbeiding av ein best mogleg behandlingsstrategi, har ho vore deltakande i NNH sitt arbeid når det gjeld juridiske og etiske problemstillingar omkring ein slik praksis.
Vår akupunktur-kollega i Trondheim, Arne Kausland, har skrevet en kronikk i Adresseavisen om at amerikanske sykehus har bestemt at smertebehandling i første omgang skal skje uten medikamenter. Her kommer akupunktur inn i bildet som et av behandlingsalternativene.
Terapi: Akupunktur er en av de eldste medisinske terapiformer vi kjenner til i dag. De tidligste nedtegnelsene til akupunktur kommer fra klassisk kinesisk medisin og kan dateres flere tusen år tilbake i tid. Antikkens leger i det gamle Kina studerte universets og naturens lover. De så på mennesket som en integrert del av naturen, underlagt de samme lovene som alt annet levende.
Integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra alle disipliner og hvor alle har rett til å gjøre egne selvstendig valg for egen helse er et av hovedmålene til Fritt Helsevalg. Årets prisvinnere, Jordmorteamet, har vist hvordan dette kan gjøres når kvinner ønsker å føde hjemme.
Flere medlemmer har henvendt seg til NNH på bakgrunn av endret forskrift vedrørende blodgivning og bruk av nåleakupunktur. Vi har hatt korrespondanse med Helsedirektoratet om saken.
Dr. Sun har i over 20 år forsket på tungeakupunktur som egen soneterapi og behandlingsform.
Min bakgrunn for å skrive denne artikkelen er at jeg ble inspirert av dr. Vilhelm Schjelderups artikkel i nr 2-2002 av Biologisk medisin, hvor han påviser og argumenterer for at resultatene av akupunktur (og etter min mening også homøopati) kommer av at kroppens selvhelbredende mekanismer stimuleres.
Jeg slutter meg helt til den kritikk Britt Hertzberg er kommet med når det gjelder NAFKAMs arbeid. Da Aarbakkeutvalget ble nedsatt i 1998 ga dette forhåpninger om at vi ville kunne få et positivt samarbeid mellom naturmedisinen og den etablerte medisin, og at alternative metoder kunne komme inn i helsevesenet der det var faglige grunner til å anta at dette kunne gi helsemessige og økonomiske fordeler.
Langtids sykefravær og antall uføretrygdete øker i et slikt omfang at det skaper alvorlige bekymringer når det gjelder nasjonaløkonomien. Og dette til tross for at levestandarden aldri har vært så høy, og at vi ligger på topp når det gjelder satsning på helsetjenesten. Særlig gjelder denne økningen i langtids sykefravær kvinnelige arbeidstagere.