Bioforms vinterprodukter

Flurival

HVITLØKEKSTRAKT

Hvitløk inneholder stoffer som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjon og er antibakterielle og fungerer som bredspektret antibiotika. Stoffet ajoene ødelegger kommunikasjonssystemet til de skadelige bakteriene. Dette vises som en form for slim der bakteriene klumper seg sammen. Ved å bryte ned denne slimhinnen kan antibiotika og immunforsvaret enklere drepe bakteriene.

En studie ble gjort med 146 frivillige som enten fikk hvitløktilskudd eller placebo i tre måneder viste at hvitløkgruppen hadde en 63% lavere risiko for å bli forkjølet, og forkjølelsen varte i gjennomsnitt 70% kortere. Forkjølelsen ble også mindre alvorlig.

RØD SOLHATT

Til tross for årtier med farmasøytisk forskning har man ikke klart å finne en effektiv måte å unngå virussykdommer. En alternativ tilnærming til å forebygge forkjølelse er å styrke kroppens immunforsvar.

Rød solhatt kan styrke immunforsvaret, og vil dermed bidra til å bekjempe bakteriene som forårsaker forkjølelse og influensa.

Et forskningsstudia - utført ved the Cardiff University Common Cold Centre har bevist at urten kan beskytte mot forkjølelse, og at den er svært gunstig for personer som er spesielt utsatt for slike sykdommer, skriver Daily Mail

Ifølge forskerne som gjennomførte tester på 755 personer, ble antall forkjølelser kraftig redusert etter at pasientene/deltagerne tok tre daglige doser Rød solhatt i fire måneder. I tillegg viste det seg at lengden på hvor lenge de var syke gikk ned med 26 %.

Forskerne fra Cardiff mener at det å ta Rød solhatt ikke bare reduserte risikoen for forkjølelse, men kan også redusere mengden smertestillende tabletter pasientene føler behov for å ta mens de er syke.

Gurkemeie med K2 og D3

Gurkemeie virker betennelseshemmende, og kan forhindre utvikling av  slitasjegikt og tap av benvev.

Curcumin i gurkemeie kan hindre betennelser i flere ledd i inflammasjonsprosessen.

Curcumin hemmer virkningen av betennelsesfremmende enzymer og proteiner og hemmer således leddbetennelse i leddet og i leddvæsken som smører leddet. Den hjelper også med til å hindre at betennelsen spres videre.

Betennelse i ledd fører til nedbrytning av brusk i ledd og i slitasjegikt nedbryting av selve benvevet.

Visse typer gikt oppstår som et resultat av unormale reaksjoner fra immunsystemet. Det kalles auto immune tilstander hvor immunsystemet angriper eget kroppsvev på samme måte som det ville angripe en organisme som skaper betennelse.

Dette er tilfelle med leddgikt og lupus. Forskning viser at gurkemeie hemmer aktiviteten av disse antistoffene med inntil 70%.

  • Gurkemeie jobber synergistisk med antibiotika og forsterker effekten
  • Har hudbeskyttende egenskaper i forhold til psoriasis leddgikt.
  • Kan hjelpe så betennelser fra leddgikt ikke spres til andre organer som hjerte, lunger, blodårer, øyne etc.
  • Kan redusere bivirkninger og komplikasjoner av legemidler for giktsykdommer

Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning og til normal koagulering av blodet (blodlevring).

Vitamin D bidrar til et normalt immunsystem, øker opptaket av kalsium og er nødvendig for oppbygging og vedlikehold av skjelett og tenner

Renovene - et rent naturprodukt

Fra havet kommer produktet Renovene, som er en blanding av tangmel og rogn fra sild. Dette produktet er utviklet i samarbeid med forskere, og er et unikt produkt. Det brukes av mennesker med ulike lidelser innen hjerte- og kar og luftveier.

Tilbakemeldingene er overveldende, og mange kunder bruker Renovene sammen med sølvhaiolje, sier daglig leder Trond Solstrand. Denne oljen er utvunnet fra leveren til sølvhai, eller havmus som den også kalles. Gamle fiskere brukte å legge leveren rett på sår for å få dem til å gro fortere. Innvendig har vi fått tilbakemelding om at det kan hjelpe mot sår i mage- og tarmsystemet, og kan virke positivt hos mennesker med magerelaterte plager, sier Trond Solstrand i Bioform. Nord for polarsirkelen vokser det spesielle urter, men særlig havet er rikt. Herfra kommer tang og tare, som er rikt på mer enn jod – det inneholder alle typer mineraler i større grad enn i planter på land.

Jod har en stor betydning, og det har vært skrevet en del om det i media i det siste. Jod er viktig for stoffskiftet, men for også hjernen og nervesystemet. En knivsodd tangmel inneholder det du trenger av jod hver dag, så det er lett å forsikre seg mot jodmangel. Særlig gravide må være påpasselig med å få nok jod. For lite jod i svangerskapet kan gi manglende utvikling av hjernen, dvergvekst og manglende kjønnsmodning.

Dette tilskuddet er uvanlig næringsrikt. Havmelet inneholder 45 prosent protein, tre prosent omega-3-fettsyrer, 20 prosent karbohydrater, 20 prosent mineraler og to prosent vitaminer.

Undersøkelser fra Japan og Norge tyder på at denne typen havmel inneholder unike forbindelser fra tang og silderogn som bedrer blodsirkulasjonen ved at stoffene kan ha en rensende effekt i blodåresystemet og motvirke tetting av små blodkar.

I dag brukes av pasienter med angina, tette blodårer, diabetes, revmatisme, høyt blodtrykk, leddsmerter, psoriasis, eksem og astma, Vi har fått mange brev fra brukere som forteller om gode effekter av Renovene mot blant annet hjerte- og karsykdom og smertetilstander.

Personer som har utviklet lungesykdommen KOLS etter mange års røyking, er også blitt mye bedre etter at de begynte å ta kapslene med havmel.

Chaga - skogens diamant

Chaga (på norsk Kreftkjuke) er en sopp som vokser på bjørk. Den blir hyllet som "Skogens Diamant". Den har en kaffelignende smak.

Tidligere drakk mange i Russland daglig et brygg laget av soppen, på samme måte som vi drikker kaffe eller te. Man har sett at blant disse folkegruppene er det svært få forekomster av kreft, noe som en mener skyldes inntak av chaga

Den er et adaptogen som virker immunregulerende, svulsthemmende, gen beskyttende, generelt styrkende (tonikum), blodrensende, blodsukkersenkende, smertestillende, magestyrkende, leverstyrkende, betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende. Soppen er den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent.

Av alle medisinske sopper har chaga nok det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

Chaga har i tradisjonell russisk og østeuropeisk folkemedisin vært brukt mot en rekke sykdommer, inklusive magesmerter, dårlig fordøyelse, gastritt, innvollsorm, sår, influensa, astma, bronkitt, tuberkulose, kreft og lever- og hjertesykdommer.

I nyere tid er chaga blitt brukt til behandling av bl.a. høyt blodtrykk, influensa, diabetes, nyrestein, kronisk tretthetssyndrom og mageproblemer.

Erfaringer fra Russland med langvarig inntak av chaga knyttes til økt motstandskraft mot alle former for kreft. Alt dette gjør at chaga kan karakteriseres som en "super urt" og et middel som kan støtte enhver annen kreftbekjempende terapi.

Når chaga inntas, vil 3-beta-D-glukanene, som er en del av cellestrukturen i denne kjuken, forårsake en økning av T-cellene og de vanlige hvite blodcellene.. Det er fastslått at antallet og levedyktigheten til disse spesielle cellene øker med så mye som inntil 4000 % i løpet av 20 timer etter inntak av chaga!

Chaga inneholder også forbindelser som gjør at immunceller blir riktig programmert. For mer informasjon kan du søke på chaga og rolv sammen på google og du får god og solid informasjon

OMEGA-3, Nordnorsk lakseolje

OMEGA -3 fra Nord-Norge er helt uraffinert omega-3 fra fersk arktisk laks med maksimal helsegevinst. Det gjør den også meget velsmakende.

Ja, den er regnet som å være inntil 9 ganger bedre enn tran og mange andre oljer som er på markedet.

Oljen hentes ut innen 75 minutter etter at laksen er tatt opp. På den måten rekker ikke oljen å harskne, men er helt fersk.

Mange andre oljer på markedet må raffineres og renses veldig intenst, noe som gjør at viktige næringsstoffer forsvinner. Oljen fra Bioform behandles derimot slik at alle virkestoffer beholdes. Derfor er lakseolje sunnere enn raffinert tran!

Nord Norsk Lakseolje er faktisk den reneste oljen på markedet.

Undersøkelser og studier viser også at uraffinert olje blir lettere tatt opp i kroppen enn raffinerte oljer og er dermed gunstigere for kroppen.

Lakseolje er rik på naturlige fosfolipider, vitamin A, D, E og K, samt en av verdens sterkeste antioksidanter nemlig Astaxhanthin.

Alle fiskeoljer testes i forhold til friskhet og oksidasjon også kalt TOTOX nivå.

Høyt TOTOX nivå kan være skadelig for kroppen.

Harske oljer kan også påvirke både velvære og helse på en negativ måte.

TOTOX-verdien til mange fiskeoljer på markedet i dag er på over 26 som er anbefalt øvre grense fra myndighetene.

Bioform sin gjennomsnittsmåling ligger på under 2 i TOTOX verdi altså meget bra.

Omega 3 er kjent for å kunne påvirke lett forhøyet, kolesterol, sunt for hjerte, kar og hjerne, immunforsvaret og betennelser.

Så invester i helsen din og bytt ut dårlig olje med god velsmakende olje.

Pro Lenk - for muskel og ledd

ProLenk er spesielt laget for de som plages av ømme og stive ledd eller muskler.

Urtene i Pro Lenk gjør at kroppen produserer mer glukosamin som gjør at leddene dine smøres bedre. Samtidig kan leddene bli mer smidige så det blir enklere å bevege seg i hverdagen.

Glukosamin gjør at leddene ikke mister kollagen som er viktig for å opprettholde leddenes funksjonalitet.

Glukosamin har vist seg å bremse utvikling av leddgikt og redusere smerte med inntil 50 % i forsøk gjort med ryggsmerter.

MSM i produktet er kjent for å redusere ledd og muskelsmerter. Det er spesielt viktig om du har nedslitte ledd som gir smerter i knær, hender, rygg og hofter.

MSM kan redusere nedbryting av brusk i leddene som jo er med på å beskytte leddene til daglig.

MSM kan også gi en bedre livskvalitet fordi den kan gjøre det enklere å gå og komme seg ut av sengen.

MSM kan gjøre at muskler bygges raskere opp etter trening og redusere muskelsmerter.

Lider du av stadige muskelsmerter kan MSM fungere som et naturlig smertestillende middel ifølge forskning.

Kollagen som er en annen viktig ingrediens i ProLenk gjør at brusken i ledd styrkes og at leddet bygges bedre opp.

Ettersom en blir eldre, får en ofte redusert mengde av kollagen i kroppen og da øker risikoen for å få slitasjegikt.

Studier viser at kollagen kan forbedre symptomer på slitasjegikt og muligens bidra til å redusere leddsmerter.

En annen effekt av kollagen er at om den reduseres i kroppen kan en lettere utvikle benskjørhet.

Studier antyder også at kollagen kan bidra til å øke muskelmassen hos eldre som taper muskelmasse.

Bukkehornkløver i ProLenk er kjent for å inneholde stoffer som blokkerer opplevelsen av smerte i hjernen.

Bukkehornkløver har også vist seg å blokkere atuoimmune reaksjoner som forårsaker leddgikt.

Så sliter du med ledd, rygg, nakke eller skuldersmerter, ømme muskler, revmatiske smerter eller fibromyalgi så kan du vurdere å prøve Pro Lenk.

Kelp med jod

Kelp er en ernæringsmessig super sjøplante som inneholder store mengder mineraler og vitaminer og er spesielt rikt på jod i forhold til andre næringskilder. Den inneholder også fucoidan, et vannløselig polysakkarid, som har vist seg å hjelpe ved mange lidelser som kreft, kardiovaskulær sykdom og beskytter hjernen mot demens. Vanadium som er et naturlig forekommende metall i kelp, har vist seg å redusere blodtrykk, senke triglyseridenivået og øke beintetthet. Kelp blir ofte benyttet av Naturmedisinere for å behandle jodmangel og stoffskifteproblemer.

Kelp er en rik kilde til vitaminer og inneholder om lag 2 % vitaminer og 20 % mineraler. Den er rapportert å være gunstig for membraner rundt hjernen, sensoriske nerver, ryggmargen, negler og blodårer. Den brukes til å behandle skjoldbruskkjertelproblemer på grunn av dets jodinnhold. Kelp er også nyttig for hårtap, fedme og magesår.

Jod i kelp bidrar til å forbrenne fett, og er derfor nyttig for vekttap og vektbalanse. Jodmangel hos barn kan føre til dårlig mental utvikling. Jod kan forebygge brystkreft, tretthet, stoffskifteproblemer og vektøkning.

Kelp er også kjent for å dempe betennelse og kan være gunstig for personer som lider av inflammatoriske sykdommer, f.eks. inflammatorisk tarmsykdom, cøliaki og reumatoid artritt (og flere andre auto immune tilstander), arteriosklerose. De anti-koagulerende og anti-klebende egenskapene til kelp hjelper til å normalisere blodtrykk og forhindrer plakk som legger seg i blodårene. Kelp har i forsøk også vist seg å normalisere kolesterolnivåer.

Vanadium i kelp reduserer hyperglykemi og insulinresistens. Dette kan hjelpe de som lider av diabetes 2 og kan reversere ikke-insulinavhengig diabetes og pre-diabetes. Kelp kan også hjelpe om en lider av osteoporose(beinskjørhet).

Gullris/tranebær

Gullris

Gullris brukes ofte som et supplement for å forbedre nyrer og urinveier og redusere betennelser i disse.

Gullris er den mest studerte urten når det gjelder helsemessige effekter.

Saponiner i gullris er spesielt effektive for å hemme veksten av skadelige bakterier og soppen candida som forårsaker infeksjoner i underlivet.

European Medicine Agency som er en regjeringsgruppe som fører tilsyn med medisiner, anerkjenner at gullris kan være nyttig for å forbedre effektiviteten til standard medisinsk behandling som f.eks antibiotika i forbindelse med urinveisproblemer.

Den er også spesielt effektiv i blanding med andre urter som f.eks tranebær.

Studier indikerer at gullris kan hjelpe deg som har en overaktiv blære, som gjør at du kjenner trang til stadig å urinere.

Gullris kan også redusere smertefulle spasmer i urinveiene.

I et forsøk med 512 personer med kronisk overaktiv blære som tok gullris daglig, så fikk 96% forbedring i presserende behov for vannlating og smerter under vannlating.

Gullris øker også strømmen av urin og dens vanndrivende effekter kan hjelpe med å skylle ut potensielt skadelige bakterier og gi bedre helse til nyrene.

Derfor anbefales det å drikke mye vann når du tar urten. Dette kan bidra til å fjerne nyreavsetninger som ellers kan utvikle seg til nyrestein.

Gullris har også vist seg å ha sterke forebyggende effekter for de som lider tilbakevendende urinveisinfeksjon.

Den gir næring og gjenoppretter balansen i nyrene.

Tranebær

Urinveisinfeksjoner er ofte forårsaket av tarmbakterien E. coli, som fester seg til den indre overflaten av blæren og urinveiene.

Tranebær inneholder  tanniner som forhindrer E. coli bakteriene i å feste seg til slimhinnen i blæren og urinveiene, noe som gjør at tranebær kan forebygge urinveisinfeksjon.

Om lag 50 prosent av menn over 50 år har en forstørret prostata. I en alder av 80 år vil nesten 90 prosent ha det. Derfor er det viktig å forebygge.

I en studie med 42 menn som hadde forhøyde prostata verdier viste det seg at majoriteten fikk bedre verdier ved bruk av tranebær.

© Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon. Laget av Getonnet