I full gang med mentorprogrammet
Wenche Wehus og The Wave AS har utviklet et mentorprogram for terapeuter og er samarbeidspartner med NNH. Nå har hun flere oppdrag og gleder seg over mottakelsen hun har fått.
– Det beste ved det hele er tilbakemeldingene jeg får. Jeg vet jo at det programmet vi har utviklet er godt, det er basert på ny forskning som jeg har implementert i mine kunnskaper som forretningskvinne gjennom mange år, sier Wenche.
Tilpasses
– Jeg var spent på å se hvordan terapeutene tok det, og til nå har det vært 100 prosent vellykket. De som har oppsøkt oss har vært veldig klare for å få den hjelpen de mener de trenger, og har vært entusiastiske i samtaler og i praktiske oppgaver.
Det er flere store aktører som har meldt sin interesse for mentorprogrammet Wenche har utviklet, og hun kan tilpasse programmet til en hver størrelse på en bedrift.
– Vi går inn i bedriften og skreddersyr et opplegg basert på den enkeltes behov som vi finner gjennom en fokussamtale. Så har vi laget tre forskjellige pakker som alle inneholder det samme, bare mer av alt i den store kontra den lille. Bedrifter er på forskjellige stadier og har ulike behov, sier Wenche.
Nettverk
Alle pakkene inneholder gratis fokussamtale. I den lille pakken er det 10 timers samtale, statusanalyse utført med profesjonelle verktøy, drift – som inneholder forretningsplan, økonomistyring og driftsverktøy, branding, skreddersydd verktøykasse og mediamentoring.
– Alle pakkene inkluderer medlemskap i nettverket The Wave mentor, og i dette eksklusive nettverket får du fordeler som nyhetsbrev, rabatterte kurs og tjenester, interessante bøker, lukket forum for diskusjoner og relevante tjenester.
Meldte seg på mentorprogrammet
Eli-Ann Degn er muskel- og kraniosakralterapeut og har drevet egen klinikk i hjembyen Grimstad siden 2009. For å få økonomien til å gå opp, har hun måttet ha en deltidsstilling i tillegg siden 2014. Hun bestemte seg for å satse på klinikken, og er i gang med mentorprogrammet til The Wave AS.
– Mentorprogrammet og Wenche Wehus har lært meg mye. Gjennom å se klinikken gjennom hennes forretningsøyne har jeg klart å ekspandere, få bedriften til å kunne vokse. Ved å se på mine ideer i en forretningsplan/-modell har jeg nå lært hvordan jeg kan sjekke om ideene verdt å satse på, sier Eli-Ann.
Individuell veiledning
– Mine samtaler med Wenche har gitt meg økt kunnskap om for min business og det har gitt meg den tryggheten jeg trenger til å sette ideer ut i livet. Jeg har fått helt individuell og konkret veiledning på akkurat min klinikk og fått hjelp til å se ting i et større perspektiv.
Eli-Ann har forstått at hun må tenke annerledes – bredere og lengre. Som de fleste terapeuter innehar hun mye kunnskap, og denne kunnskapen kan hun bruke til for eksempel kurs.
Sin egen kritiker
– Jeg finner meg selv i endring, i bevegelse og i fremgang allerede. Det er både overraskende og ganske fantastisk. Selv om mentorprogrammet langt fra er over for min del, sier hun, og legger til at hun har vært sin største kritiker og fiende.
– Jeg har vært ekspert på å snakke meg selv ned og ta livet av enhver idé som skulle komme. Her har Wenche vært fin, hun har fått meg til å få øynene opp for min egen verdi og min egen styrke.
Energien er snudd
Eli-Ann Degn er arbeidsom, men har følt at det kommer lite ut av innsatsen. Nå har hun fått nytt pågangsmot og ny optimisme.
– Jeg ser mulighetene og ikke begrensningene. Energien er snudd og jeg er optimist, sier Eli-Ann.
– Ved hjelp av mentorprogrammet ser jeg nå muligheter til økt inntekt og jeg har fått flere gode samarbeidspartnere. Egne kurs er en ny inntektskilde, og jeg vurderer å ta inn produkter for salg. Målet er selvsagt å øke omsetningen nok til at jeg kan gi slipp på ekstrajobben, og det tror jeg kommer til å skje.
Trengte systematisering
Bodil Salomonsen fra Senja/Tromsø er så heldig å ha de vakreste omgivelser til sin bedrift. Her har hun flere prosjekter på gang, men har slitt med å finne både balanse, system og det å få ideene ned fra skyene. Bodil var en av de første som meldte seg på mentorprogrammet til Wenche Wehus.
– Jo, jeg var tidlig ute, for jeg så med én gang at dette kunne være svært nyttig for meg, sier Bodil Salomonsen.
Bodil driver Bestemorhuset på Senja, samt Helsekoden og titulerer seg selv på denne måten: Kjærring, mamma, bestemor, husmor, agronom, ernæringsterapeut, gründer, mat-teknolog og driftssjef. De tre første titlene har tatt mye tid denne våren, så hun føler at hun ikke har hatt så mye tid til å jobbe med de konkrete oppgavene Wenche Wehus tildeler.
Sortere ideer
– Det viktigste hittil er å sortere ideer og se hva som kan gi inntekt. Jeg har ikke endret syn på det jeg skal, men det har blitt litt klarere hvor veien skal gå videre, sier Bodil.
– Det første konkrete steget jeg tar nå er en nettside. Jeg føler at det er der jeg kan få frem mitt helsebudskap på en god måte. Så kursen er endret litt i forhold til at det blir mer nettbasert enn jeg opprinnelig hadde tenkt.
Bodil har benyttet seg av samtalemulighetene med Wenche og synes det er godt å ha en rådgiver å spørre.
Enorm kompetanse
– Wenche har jo en enorm kompetanse på dette området, og jeg gleder meg til å samarbeide mer fremover. Jeg har alltid hatt stor tro på fremtiden, men det å få hjelp av en mentor til å sortere og strukturere gjør at jeg jobber mer effektivt.
Bodil har mange jern i ilden. På hjemplassen har hun Bestemorhuset som hun leier ut på Airbnb, hun har parsellhager til lokalbefolkning som vil dyrke egen mat, matkurs både hjemme og i utlandet samt at hun og mannen dyrker mat på gården. I tillegg har hun fast jobb i matforskningsinstituttet Nofima.