Kinesiologi | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 
    Terapier
   Akupressur
   Akupunktur
   Allmenn naturterapi
   Aromaterapi
   Biopati
   Fytoterapi
   Heilpraktiker
   Helhetsterapi
   Holistisk hesteterapi
   Homøopati
   Kinesiologi
   Kopping
   Kraniosakralterapi
   Lymfedrenasje
   Nat.med. aromaterapi
   Nat.med. dyreterapi
   Nat.med. ernæringsterapi
   Nat.med. muskelterapi
   Øreakupunktur
   Polaritetsterapi
   Refleksologi
   Rosenmetoden
   Soneterapi
   Terapeutisk eurytmi
   Terapeutisk healing

 

23.04.2012
Kinesiologi

Kinesiologi ble utviklet tidlig på 1960-tallet av kiropraktor George Goodheart, og er et system hvor det kinesiske akupunktursystem ble forbundet med muskelsystemet. Ordet kinesiologi kommer fra gresk og betyr "læren om bevegelse", hvilket hentyder til menneskets bevegelsesapparat, nemlig musklene.


Ut fra sitt kiropraktiske arbeide og orientalske behandlingssystemer oppdaget Goodheart sammenhengen mellom muskler og meridianbanesystemet. Han utviklet en testprosedyre samt en korreksjonsprosedyre som kunne aktivere kroppens helbredende energier.Ved å måle musklenes "tonus" kan man få en indikasjon på om det er nok energi i en spesifikk akupunkturmeridian i kroppen.

Musklene anvendes i kinesiologien til både å finne og behandle energiubalanser. Kinesiologer ser på den menneskelige kropp ut fra et helhetssyn. Hvis man har et sykdomssymptom, vil som regel årsaken sitte et helt annet sted enn symptomet, for eksempel på det psykiske plan. Derfor vil terapeuten "avbalansere" hele kroppen, både fysisk og psykisk. Når kroppen er i balanse, vil den kunne helbrede seg selv. Til avbalanseringen av kroppens energier anvendes forskjellige systemer som massasje av akupunkturpunkter, stressfrigjørelse, kosttilskudd/diett m.m.

Det finnes forskjellige systemer innen kinesiologien som for eksempel: Kroppsavbalansering, biokineisiologi, innlæringskinesiologi, stressfrigjørelse og transformasjonskinesiologi.

Se også
GENERELT OM NNH-MEDLEMMERS BEHANDLINGSTILBUD
http://www.nnh.no/article.aspx?id=6


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers