Polaritetsterapi | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 
    Terapier
   Akupressur
   Akupunktur
   Allmenn naturterapi
   Aromaterapi
   Biopati
   Fytoterapi
   Heilpraktiker
   Helhetsterapi
   Holistisk hesteterapi
   Homøopati
   Kinesiologi
   Kopping
   Kraniosakralterapi
   Lymfedrenasje
   Nat.med. aromaterapi
   Nat.med. dyreterapi
   Nat.med. ernæringsterapi
   Nat.med. muskelterapi
   Øreakupunktur
   Polaritetsterapi
   Refleksologi
   Rosenmetoden
   Soneterapi
   Terapeutisk eurytmi
   Terapeutisk healing

 

23.04.2012
Polaritetsterapi

   
Kjernen i polaritetsterapi er stimulering og balansering av kroppens finere, mer subtile energier. Fri flyt i kroppens energisystem er en forutsetning for helse og velvære så vel fysisk som psykisk

Den østerisk-amerikanske naturterapeuten Dr. Randolph Stone, som utviklet terapiformen på 50-tallet, hentet sin inspirasjon både fra moderne fysikk og Østens tusenårige medisinske tradisjon i helbredelseskunsten, spesielt fra Ayurveda.


Livsenergien "PRANA" og teorien om de 5 elementene med sine korresponderende chakraer (energisentre) danner utgangspunktet for dette subtile systemet av energier som Dr. Stone kalte "The Wireless Anatomy of Man" (menneskets "trådløse" anatomi). Disse energiene går ikke i kanaler, med som bølger av utvidelse og sammentrekning vevd sammen i harmoniske mønstre.All sykdom begynner først som en ubalanse i disse subtile energiene.

Ordet polaritetsterapi har sin opprinnelse i prinsippet om at energi oppstår i bevegelsen mellom 2 motsatte poler. Den positive polen har en høyere frekvens enn den andre, negative. Bevegelsen går i en sirkel fra den positive polen via den nøytrale til den negative pol og tilbake til den positive polen igjen. Stopper energibevegelsen i en del av denne sirkelen, oppstår det en blokkering. Hvert område på kroppen korresponderer med en positiv, nøytral eller negativ pol.

I det terapeutiske berøringssystemet brukes hendene for å stimulere ulike reflekspunkter på kroppen slik at energibalansen gjenopprettes. I kroppsbehandlingen har man også teknikker som arbeider med energier av lavere frekvens. Disse omfatter nervesystemet og muskel/skjelettsystemet med strukturelle justeringer.

Med sin bakgrunn i kiropraktikk og osteopati hadde Dr. Stone en dyp forståelse av kroppens fysiske og strukturelle relasjoner. Han oppdaget at ubalanser i strukturen hadde sine dypere røtter i kroppens energisystem.

Andre viktige områder i polaritetsterapien er:
- Avgiftning av kroppen gjennom rensende dietter og helseoppbyggende kosthold.
- Fysiske øvelser som stimulerer og opprettholder energibalansen, (polaritetsyoga og Qi-gong).
- Samtale med hovedvekt på den virkning våre tankemønstre og følelser har på vår fysiske og psykiske helse.

Ubalanser i kroppens energimønstre kan gi seg uttrykk i både følelsesmessige og kroppslie tilstander. Behandlingsformen henvender seg til mennesker som ønsker endringer i kropp og sinn. Den er også godt egnet som en del av en personlig utviklingsprosess.

Se også
GENERELT OM NNH-MEDLEMMERS BEHANDLINGSTILBUD
http://www.nnh.no/article.aspx?id=6


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers