Antibiotikaresistens kan føre til global krise | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

17.03.2012
Antibiotikaresistens kan føre til global krise

   
På en konferanse for eksperter på smittsomme sykdommer i København nylig advarte dr. Margaret Chan, generaldirektør i Verdens Helseorganisasjon (WHO), om at vi er i ferd med å gå inn i en "post-antibiotisk æra". – Bakterier er blitt så motstandsdyktige mot vanlige antibiotika at det vil kunne føre til "slutten på moderne medisin slik vi kjenner den".


I følge den britiske avisen The Telegraph uttalte dr. Chan videre at resultatet av dette vil være at hvert eneste antibiotikum som noensinne er utviklet, står i fare for å bli ubrukelig. Dette vil også gjelde mange av de banebrytende medisinene som er utviklet for å behandle tuberkulose, malaria, bakterielle infeksjoner og hiv/aids, samt enkle behandlinger for kutt. En av de alvorligste følgene av dette er at rutinemessige operasjoner etter hvert vil bli umulige å gjennomføre, og at erstatningsmedisiner kan bli dyre å produsere og vil kunne kreve lengre behandlingstid, og muligens også behandling i intensivavdeling, for å oppnå samme effekt.
 
Den kraftige advarselen kommer rett etter at WHO har gitt ut en bok der de advarer mot en kommende global krise, kalt «The evolving threat of antimicrobial resistance - Options for action» 
http://www.who.int/patientsafety/implementation/am...

I den står det blant annet å lese at bakterier som forårsaker sykdom, uvilkårlig vil reagere mot de antibiotika som brukes i behandlingen og før eller senere bli resistent mot dem. En krise har bygd seg opp over flere tiår, slik at mange både vanlige og livstruende infeksjoner etter hvert blir vanskelige eller umulige å behandle, samt at enkelte ganger vil vanlige plager som streptokokk-infeksjoner i halsen eller et skrubbsår på et barns kne igjen kunne bli dødelige. Det konkluderes med at dagens situasjon i stor grad skyldes overforbruk og misbruk av antibiotika. 
 
WHO ber på grunnlag av dette regjeringer over hele verden om å ta denne trusselen på alvor og støtte forskning på antibiotikaresistens.
 
Les også
- En trussel mot moderne medisin [ABCnyheter 17.11.2009]
Overforbruk av antibiotika kan gjøre transplantasjoner og livsviktig behandling umulig i fremtiden. – Dersom utviklingen får fortsette vil det være et stort tilbakeskritt for menneskeheten, sier overlege Dag Berild.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/helse/091117/en-t...
 
Resistance to antibiotics could bring "the end of modern medicine as we know it", WHO claim [The Telegraph 16.03.2012]
The world is entering an antibiotic crisis which could make routine operations impossible and a scratched knee potentially fatal, the head of the World Health Organisation has claimed.
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/91474...


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers