Oppsiktsvekkende sveitsisk rapport om homøopatisk medisin | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

17.03.2012
Oppsiktsvekkende sveitsisk rapport om homøopatisk medisin

    
En rapport om homøopatisk medisin, utgitt av den sveitsiske regjeringen i 2006, representerer den mest omfattende evalueringen av homøopatisk medisin som noensinne er skrevet av en regjering. Rapporten bekrefter at homøopatisk behandling både er sikker, effektiv og kostnadseffektiv.


Den sveitsiske regjeringens undersøkelse av homøopati og komplementære og alternative (KAM) behandlinger ble utført på grunnlag av den store etterspørselen etter, og den utstrakte bruken av, alternativer til konvensjonell medisin i Sveits - ikke bare av brukere av helsetjenester, men også av helsepersonell selv. Undersøkelsen viser at omtrent halvparten av den sveitsiske befolkningen har brukt KAM-behandlinger og setter pris på dem, og at om lag halvparten av sveitsiske leger vurderer KAM-behandlinger som effektive. Det er derfor ikke overraskende at mer enn 50 % av deltakerne i undersøkelsen, foretrekker et sykehus som gir KAM-behandlinger snarere enn et som er begrenset til konvensjonell medisinsk behandling. Det kanskje mest vesentlige er allikevel at 85 % av deltakerne i undersøkelsen ønsker at komplementær og alternativ behandling skal være en del av sitt lands helseforsikringsprogram.
 
"The present report offers a differentiated evaluation of the practice of homoeopathy in health care. It confirms homoeopathy as a valuable addition to the conventional medical landscape – a status it has been holding for a long time in practical health care." (Springer.com)
 
Den 300siders rapporten Homöopathie in der Krankenvesorgung, Wirksamkeit, Nutzen, Sicherheit und Wirtschaftichkeit (L G BornHoeft, P. F. Matthiessen) ble utgitt på tysk i 2006 og er nå også utgitt på engelsk.
 
Les mer i homøopat Dana Ullmans artikkel The Swiss Government's Remarkable Report on Homeopathic Medicinehttp://www.huffingtonpost.com/dana-ullman/homeopat...
 
Se også omtale av den australske rapporten Cost effectiveness of complementary medicine (2010) på http://nnh.no/article.aspx?subid=765
 
Presentasjon av den tyske utgaven finner du hos Amazon på http://www.amazon.de/Hom%C3%B6opathie-Krankenverso...
 
Presentasjon av den engelske utgaven finner du hos Springer på http://www.springer.com/medicine/complementary+%26...


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers