Soneterapi gir håp for gravide med ødemer | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

28.03.2011
Soneterapi gir håp for gravide med ødemer


Soneterapi viser øyeblikkelig virkning i behandlingen av en gravid kvinne i uke 34, som lider av alvorlige ødemer. Tilfellet ble registrert og dokumentert på avdelingen for Maternity & Gynecology på Southern General Hospital i Glasgow den 29. juli 2009.


Av
Mauricio (Moshe) Kruchik
og Mette Puck
Zoneterapeuter

Kruchik var invitert til sykehuset for å holde foredrag om maternity soneterapi for jordmødre samt vise dem hva soneterapi kan gjøre for en gravid kvinne. Den aktuelle behandlingen tydeliggjorde fordelene med å behandle en kvinne i 34. uke for ødemer. Her forteller han om hvordan han presenterte en effektiv teknikk mot ødemer. Han arbeider sammen med soneterapeut Mette Puck, som praktiserer samme metode og også underviser i den i Danmark.

- Den vordende mor, som hadde lidd av ødemer fra 26. svangerskapsuke, var kommet for å få foretatt en ukentlig rutinesjekk. Etter å ha sjekket kvinnens blodtrykk og proteinnivå i urinen, gikk jeg i gang med å vise BRULEE-teknikken, en teknikk som er utviklet med formål å behandle gravides ødemer, sier Kruchik.

Han beskrev nøye behandlingen underveis, og den ble overvåket og dokumentert av tre jordmødre. De var dermed vitne til det som skjedde. Bildene som ble tatt før og under behandlingen taler for seg selv. På YouTube kan man også se en video på ca. fem minutters varighet: Maternity Reflexology Treatment for Oedema at the Southern General Hospital Glasgow Scotland by Moshe http://www.youtube.com/watch?v=OEvIZkLyQuo


BRULEE-TEKNIKK: SLIK FUNGERER DET
BRULEE er en forkortelse for seks spesielle teknikker som er en del av behandlingen: (B)pumping, Rotasjon, Urinveissystem, Lymfesystem, Endokrine system, samt (Evacuation)/Utrensning.

- Før vi startet behandlingen ba jeg den gravide kvinnen om å komme med en subjektiv vurdering av sine smerter (ved hjelp av SUD-skalaen). Mens jeg presset hardt på i alt 15 punkter fordelt på tre rekker på hver av hennes føtter, skulle hun beskrive smerten på en skala fra 0 til 10, der 0 tilsvarer smertefri og 10 tilsvarer svært sterke smerter, sier Kruchik .

Den innledende runden SUD viste en gjennomsnittlig score på 8,8, noe som tilsvarer sterke smerter. En time og 20 minutter senere da behandlingen var over, var gjennomsnittet på 1,2.

En annen viktig ting var temperaturen på føttene. Kruchik registrerte ved starten av behandlingen at de var meget varme, og på slutten av behandlingen var temperaturen normal igjen.

- I tillegg ba vi pasienten om å konstant drikke vann. Etter behandlingen drakk den vordende mor 1,5 liter vann, og hun måtte to ganger forlate rommet for å gå på toalettet, sier Kruchik.

Føttenes omkrets ble også dramatisk redusert. Hun fortalte meg at hennes føtter bokstavlig danset ned i skoene etter behandlingen. Hun brukte sko som var to nummer større enn de hun brukte før hun fikk ødemer sier han og tilføyer:

- Jordmødrene ble veldig overrasket over behandlingens effekt og innrømmet at de ikke ville ha vært i stand ti l å hjelpe kvinnen med hennes ødemer.

HVA ER SÅ HEMMELIGHETEN?
Kruchik oppsummerer hvorfor teknikken fungerer. Denne teknikken tar sikte på å bryte den onde sirkelen som ofte oppstår hos kvinner med ødem:

En av de viktigste årsakene til utvikling av ødem i svangerskapet, er mangel på bevegelse og trening, kombinert med at kvinnen sitter eller står i mange timer. Dette fører til at den gradvise vektøkningen i kroppen (og den tilhørende økte mengde blod og væske) hemmer blodsirkulasjonen, hvilket igjen forårsaker væskeansamlinger spesielt i armer og ben.

Dette fenomenet etterfølges av smerter eller ubehag av noe så enkelt som å gå, som er nettopp en av de beste måtene for å bekjempe ødem. Det at det er så ubehagelig og smertefullt for den vordende mor, gjør at hun til slutt beveger seg minst mulig.

BRULEE-teknikken bidrar til å drenere all stagnerende væske ved å stimulere gjennom kontinuerlig bevegelse under behandling, samtidig som føttene er i en hevet posisjon. Resultatene vises umiddelbart, slik at kvinnene kan gå smertefritt igjen, og når hun kan det, vil heller ikke ødemene komme tilbake.

VITENSKAPLIG GYLDIGHET
- BRULEE-teknikken er en revolusjonerende teknikk, og ikke kun innen soneterapi. På Den 10. Kongress for Jordmødre på de Baleariske Øyer i Palma, ble jeg hedret med et diplom som anerkjenner den vitenskapelige gyldighet av denne teknikken. Teknikken blir brukt med suksess av jordmødre og soneterapeuter over hele verden, sier Kruchik.

------------

FRA UTSPILT TIL NORMAL KROPP

Av Mette Puck
FDZ-zoneterapeut

Gravide Manja gjenvant sin normale størrelse etter soneterapi mot ødemer.

- Jeg kan best beskrive følelsen av å ha vann i kroppen som følelsen av at hver og en kvadratmillimeter hud er utspilt og at alt strammer. Å få soneterapi mot dette er godt. Dette sier Manja, som gikk til soneterapi og fikk behandling mot ødemer i hele kroppen i forbindelse med sin graviditet.

- Etter en times behandling satt ermene på blusen min ikke lengre som pølseskinn, og buksene mine satt løst om bena. Jeg kunne fritt bevege armene. Jeg kunne igjen trekke opp glidelåsen på støvlene på mine inntil da hovne ben, og gifteringen kunne jeg nå sette på plass på mine ellers så tykke fingre. Etter halvannen uke holdt effekten seg fortsatt, forteller Manja.

Dette var Manjas andre graviditet. Under den første led hun av voldsomme ødemer på slutten av svangerskapet. Hennes føtter var nesten like brede som lange, og hun hadde fryktelige smerter når hun skulle bevege seg. Hun kunne ikke dra noen steder. Alt strammet på henne, så hun hadde vanskelig for å tro at en behandling med soneterapi skulle kunne hjelpe.

EN BEHANDLING VAR NOK
Manja hadde blitt fortalt at det ikke var noe å gjøre med dette. Det beste hun kunne gjøre ville være å bevege seg, men som beskrevet i artikkelen, så er dette noe av det vanskeligste når man har så mye væske i kroppen.
Manja hadde gått til behandling hos meg hele graviditeten, en gang pr. måned, så vi hadde en avtale om at hvis hun fikk ødemer, skulle hun komme med det samme. I hennes 27. svangerskapsuke begynte ødemene, samme uke som vi hadde laget avtalen. Jeg behandlet henne med Moshes teknikk og med èn enkelt behandling ble resultatet som beskrevet over. Resten av graviditeten forløp uten de store ødembelastningene.

[Artiklene er tidligere publisert i tidsskriftet Zoneterapeuten, Forenede Danske Zoneterapeuter, desember 2010 og oversatt til norsk av Karin Ingebrigtsen, daglig leder Instistutt for helhetsmedsin]

I Norge arrangerer Institutt for helhetsmedisin kurs med Kruchik og Puck 4. - 6. november 2011. Kurset er godkjent som faglig oppdatering for NNHs medlemmer.
http://nnh.no/article.aspx?id=12&subid=683


Vedlegg:
NT 01 2011 - Soneterapi gir håp for gravide med ødemer


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers