Ny nettside: Norsk Opplysningskontor for Helsekost | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

20.03.2011
Ny nettside: Norsk Opplysningskontor for Helsekost

    
Bransjerådet for Naturmidler lanserte 1. mars helt nye nettsider som skal gi forbrukerne opplysninger om helsekost, kosttilskudd og helse. Norsk Opplysningskontor for Helsekost tilstreber en objektiv form basert på dokumentasjon, og det skal ikke finnes reklame eller omtale av enkeltprodukter på denne nettsiden.


Av
Hilde Skauli
Fagsjef Bransjerådet for Naturmidler
hilde.skauli@brn.no

En vanlig forbruker må bli helt forvirret av pressens mange og motstridende helseråd, gjerne med talsmenn som har noe de skal selge; en bok, en slankekur, en vidunderpille eller seg selv. Bransjerådet for Naturmidler (BRN) ønsker at forbrukerne skal ha tilgang til faglige, nøytrale opplysninger som gir en god bakgrunn for å treffe egne valg og ta vare på egen helse. Ikke minst er vi fokusert på at publikum skal ha tilgang til gode, trygge produkter som er kontrollerte i Norge.

For å styrke forbrukerne i trygge valg av kosttilskudd og matvarer lanserer vi helt nye nettsider med en søkbar database over virkestoffer som medisinske urter, matvekster og oljer. Ved å velge et virkestoff vil forbrukerne få opplysninger om mulige sidereaksjoner (bivirkninger), kontraindikasjoner og mulige interaksjoner med legemidler. Denne databasen er koplet opp mot Produktkontrollen, som viser hvilke produkter som er godkjente av BRN for salg i Norge.

Opplysningene for øvrig er delt inn i 4 kategorier:

Kost og kosttilskudd
omtaler makro- og mikronæringsstoffer inkludert fettsyrer og aminosyrer, antioksidanter, urter og andre kosttilskudd.

Helseplager
tar for seg egenbehandling av lettere plager og forebygging av livsstilssykdommer i de ulike organene, inkludert en tabell der man kan søke remedier for spesielle lidelser.

Livsstil og helse
omhandler døgnrytme og hormonbalanse, energiinntak og energiforbruk, fysisk aktivitet, vektregulering, sunt kosthold og dietter, stress og bruk av nytelsesmidler.

Livsfaser
fokuserer på spesielle ernæringsbehov i livets forskjellige faser og i ulike grupper av befolkningen. Blant temaene er graviditet, amming, spedbarn og småbarn, spesifikke kvinne- og mannsplager, samt ernæring til eldre for bedre helse og livskvalitet. Ikke-vestlige innvandrere kan også ha et økt behov for kosttilskudd.

Flere artikler på et litt høyere faglig nivå finnes innen hver kategori, og det vil stadig bli lagt inn stoff om nye studier som blir publisert.

Selv om Norsk Opplysningskontor for Helsekost er tilpasset den vanlige forbruker håper vi at terapeutene også vil finne stoff av interesse, og ikke minst anbefale sine klienter å bruke nettsidene. BRN er svært interessert i å motta ris og ros fra alle typer brukere. Send gjerne en epost til hilde.skauli@brn.no merket ”nettsider” eller ”opplysningskontoret”. Vi vil gjennomgå alle kommentarer i forbindelse med vår jevnlige revisjon av nettsidene.

Velkommen til Norsk Opplysningskontor for Helsekost på http://www.helsekostopplysningen.no/


Vedlegg:
NT 01 2011 - Norsk Opplysningskontor for Helsekost


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers