Skitten strøm - forebygge, måle, rense | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

20.03.2011
Skitten strøm - forebygge, måle, rense

   
Ralph-Raphael Kleimann
Skitten strøm er et populært navn på elektromagnetisk støy, et kjent fenomen blant lydteknikere og radioamatører. Skitten strøm er en hittil lite omtalt komponent i el-belastningen som på grunnlag av nyere forskning, har vist seg å være av stor betydning for vårt velvære.


Av Ralph-Raphael Kleimann
Den ideelle foreningen BALDRON
post@baldron.com

God gammeldags el-kvalitet: En 50 hz sinusbølge slik vi kjenner den fra skolebøkene, skulle i teorien vises på displayet til elektrikerens ozilloskop (spenningsmåler) når den settes inn i en vanlig norsk stikkontakt. Men glødepærenes tidsalder er deklarert avsluttet av EU og norske myndigheter - og da må vi finne oss i helt andre bølgemønstre.

I første omgang er det de ”harmonikale“ som kommer i tillegg: overtoner av grunnfrekvensene. På samme måte som grunntonene i musikk har oktaver og derover igjen enda flere overtoner, så har strømmen sine ”harmonics“ som er “frekvens-multipler” av ordinære bølger: 100 hz, 150 Hz, 200 Hz etc. (for et europeisk strømnett).

Virkelig dramatisk blir det først med brå endringer i sinusbølgen, såkalte ”transienter“ eller på engelsk ”micro surges“. Disse utlra-hurtige spenningene har gjerne sterkere utslag enn sinusbølgen fra grunnspenningen og forvrenger dermed det opprinnelige bølgemønsteret.

Et slikt bølgekaos har heller ikke apparatene godt av. Riktignok var lydteknikerne og dataspesialistene tidlig ute med filtre som skulle beskytte deres dyrebare anlegg mot støyen som deres egne apparater hadde skapt. Slike filtre - innebygget i apparatet eller i et grenuttak eller bare satt inn i en stikkontakt - kan forlenge levealderen til maskinene betraktelig. Det kan virke overraskende at det tok så lang tid før medisinen oppdaget at også mennesket måtte beskyttes mot el-støyen.

Her kommer den modige kanadiske forskeren Dr. Magda Havas (professor for miljøstudier ved Trent University) inn i bildet: Hun har siden 90-tallet spesialisert seg på helseeffekter av elektromagnetisme og mobilstråling. Den tidligere forkjemperen mot sur nedbør og luftforurensning oppdaget at denne nye typen forurensning er mindre synlig, men enda mer gjennomgripende for mennesket og naturen. Se http://www.magdahavas.com

Den finske forskeren Mikko Ahonen har gjort forsøk med «transienter» (skitten strøm) i russiske og finske skoler. Han hevder at transient-eksponering øker risiko for lungekreft, også blant ikke-røykere. Andre mulige helseeffekter, ifølge Ahonen, er allergi og astma, diabetes og redusert søvnkvalitet. En underliggende mekanisme for disse plagene kan være ”glipper”: forstyrrelser av de såkalte gap junctions i proteinbroene mellom cellene. Det er i hvert fall helt klart at «dirty power» gir lav pH i blodet, og altså fører til forsurning i kroppsvev. Se http://beyondradiation.blogs.com/

De enkle skittenstrømsfiltrene til å sette i stikkontakten som ble brukt i Havas’ undersøkelse, har siden blitt en salgssuksess over hele verden (”Graham/Stetzer-Filter” og i Norge ”Dirty Power Filter“). Men Dr. Magda Havas er tydelig på at teknologien må videreutvikles - og at rensing må kombineres med forebygging.

Byggebiologer i samarbeid med et tysk elektrofirma, har siden kommet med en forbedret variant som dekker et mye videre frekvensspekter og samtidig fyller EU-kravene om el-sikkerhet (CE merke). Ledende terapeuter som Dr. Dietrich Klinghardt (valgt til ”årets lege” på verdensbasis av Global Foundation of Integrative Medicine i 2007) anbefaler å sørge for ren strøm i behandlingsrommene for å støtte helbredelsesprosessene. En fagkyndig byggebiolog kan hjelpe med måling av belastningen fra el-nettet og mobilstråling. På et slikt solid grunnlag vil han også kunne gi gode råd for tiltak. Se http://byggebiologi.org/

Å FOREBYGGE SKITTEN STRØM

Unngå forurensningsverstingene:
Prøv å eliminere kompaktlysstoffrør (”energisparepærer”) og lysstoffrør, samt verstingene blant elektroniske apparater, som for eksempel plasma-TV. Bruk minst mulig elektronisk utstyr - og sjekk hvor mye de enkelte maskinene forurenser.

Der det ikke er noe strøm, er den heller ikke skitten:
Dette er den best løsningen for soveværelset ditt: slå av sikringen! - eller mer elegant: la en liten dings gjøre det for deg: En nettavkobler (montert i sikringsskapet av elektrikeren) registrerer når det ikke er noe strømforbruk og kopler ut sikringen automatisk i den kursen det gjelder. Når du så skrur av nattbordlampa di før du legger deg, sier det ”klikk” i sikringsskapet - og du kan dermed sove i et rom helt uten spenning (strøm) i veggen, et rom helt uten elektriske felt og et rom uten skitten strøm. Nesten som å ligge i et telt i skogen…
Kroppen takker med betraktelig bedre regenerasjon, mer melatonin, bedre immunforsvar etc.

På et kontor:
er det så å si umulig å unngå støy fra blant annet PC, printer og faks, men du kan dempe den ved hjelp av en skjermet kabel (til printer, PC etc.) og skjermet grenuttak. I tillegg kan du øke levetiden på maskinene dine hvis du bruker et kombinert skjermet grenuttak med skittenstrømfilter, overspenningsbeskyttelse og topolet bryter.
Da har du mye mindre stråling mot kroppen - og maskinene har godt av renset strøm, pluss beskyttelse mot blant annet lynnedslag. Slikt utstyr burde være standard i ethvert kontor.


Å MÅLE SKITTEN STRØM...

…i strømkursen:
Sett inn en skittenstrømsmonitor i en stikkontakt og les av belastningen per kurs. Du kan umiddelbart se effekten av et eventuelt skjermingstiltak - som når du setter inn et skittenstrømfilter i en ledig stikkontakt i samme kurs.

…i rommet:
For å måle hvor mye skitten strøm du reelt får i kroppen - for eksempel ved skrivebordet ditt - trengs det et profesjonelt LF (lavfrekvent) måleapparat. Eller ta kontakt med en byggebiolog som kan måle dette for deg. Et slikt apparat kan også måle…

…i sikringsskapet og i hovedinntaket inn til sikringsskapet:
Dermed kan du finne ut hvor mye skittenstrøm du får ”levert gratis” utenfra: fra transformatoren eller mer sannsynlig smittet fra naboen.

Å "RENSE" SKITTEN STRØM

…i kursene:
Sett inn et filter i en stikkontakt og sjekk effekten ved hjelp av monitoren som står i samme kurs. Bruk gjerne et grenuttak hvis du trenger flere filtre.

De europeiske spesialistene på EMF og helse, med Dr. Gerd Oberfeld fra Salzburg i spissen, har samarbeidet rundt utviklingen av en forbedret utgave av Graham/Stetzers klassiske skittenstrømfilter. Denne premiumutgaven (”Alpha-filteret”) dekker et mye bredere frekvensspekter og er CE-merket (fyller EU-kravene for el-utstyr).

------------

Ralph-Raphael Kleimann er gründer, terapeut og nettverksbygger, med en bred faglig bakgrunn. Han er lærer fra Tyskland, språkformer (kunstnerisk og terapeutisk bruk av språk) fra Sveits og er utdannet enhetsterapeut (hos Dr. Audun Myskja). I 2000 startet Kleimann forskningsinitiativet FIABE om blomstermedisin, som siden har ført til utviklingen av BALDRON Mistel-Tre-Essensene. På grunn av sin egen el-følsomhet, har Kleimann siden 2008 videreutviklet firmaet BALDRON til Norges eneste totalleverandør for måleapparater og beskyttelse mot elektromagnetisk stråling. Kleimann er flittig brukt som foredragsholder og spesielt engasjert i organisering av seminarer, symposier og utdanninger i regi av BALDRON Ideelle Forening - http://baldron.org/


Vedlegg:
NT 01 2011 - Skitten strøm - forebygge, måle, rense


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers