Kurs i virvelsøyleterapi etter Dorn | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

20.12.2010
Kurs i virvelsøyleterapi etter Dorn

   
Sven Koch demonstrerer
persillerotgrepet
27. - 29. august 2010 kom Sven Koch fra Freiburg til Stavanger for å lære bort Dorn-metoden. 12 spente og forventningsfulle deltakere fra Narvik i nord til Farsund i sør, Gjøvik i øst til Bergen i vest hadde kommet. For første gang i Norge skulle beinlengder sjekkes og virvellegemer dyttes på etter Dorn-metoden, som viste seg å være meget effektiv.


Av
Heilpraktiker Gunnar Johan Helliesen
Naturterapeut MNNH reg.
gunnar.helliesen@lyse.net

Deltakerne fikk først en teoretisk innføring i metodens opprinnelse, anatomi og teknikk. Så en stegvis visning og øving på hele metoden på virvelsøylen og utligning av beinlengdeforskjeller, som er basis for Dorn-terapien.

Alle grep ble vist, og vi øvde på hverandre. Vi gjentok til stadighet grepene, og hver deltaker fikk en hel behandling. Det er viktig å lære å kjenne arbeidet både som terapeut og pasient.


BEINLENGDEFORSKJELL
Millimeterlange beinlengdeforskjeller ble utlignet med enkle midler. Blokkeringer ble løst og forutsetninger for fri bevegelse kom på plass.
Det er et faktum at ulik beinlengde setter opp spenninger på lendevirvel-, brystvirvel- og halsvirvelsøylen. Et resultat av dette kan være ryggsmerter, nakkesmerter, smerter i bein og armer og hodeverk.


ILIOSAKRALLEDDET, LUMBAL
Iliosakralleddet viste seg å være forskjøvet hos noen av kursdeltakerne. De hadde stor glede av å kjenne hva det betydde å få dette justert sammen med L5 i forhold til beinsmerter.


THORACAL, CERVICAL
Påvirkning av brystvirvel- og halsvirvelsøylen ble også demonstrert og øvd på. Her gjaldt det å holde tunga bent i munnen, for nye begrep ble lært bort. Vi skulle gjøre det Dornske håndgrepet, U-grep og persillerotgrepet.

Sammenhengen virvel-ledd-organ ble grundig gjennomgått. Sykdomsbilder ble forklart relatert til mulighetene som Dorn terapien gir. I tillegg lærte vi egenbehandlingsgrep på virvelsøylen og fikk en innføring i Breuss massasje, som er et verdifullt supplement til Dorn metoden.

Terapeutene ble tipset om viktigheten av å stille diagnose, teste, utføre korreksjonen for så å teste om utført arbeide gav resultater. ”Snakk med meg”, sa Sven Koch til kursdeltakerne. Nå var vi pasienter. ”Føles smerten som et punkt, en strek eller en flate?” Dette var ikke Dorn, men en meget nyttig framgangsmåte i diagnostiseringen. Hva var årsaken til lidelsen? Det kunne være mange forskjellige årsakssammenhenger, men organismen forholder seg til en om gangen. Så kunne opplevelsen av lidelsen flytte på seg. Det kunne være at smerteopplevelsen endret lokasjon ettersom behandlingen skred framover. ”Hva vil denne kroppen at du skal gjøre med den”, spurte han oss? ”Behandle”, svarte vi! Da ble læreren fornøyd.

Etter endt behandling hos terapeuten fikk pasienten med seg hjem øvelser til egenbehandling.

KURS
Tilbakemeldingene var at Dorn-kurs ville deltakerne ha igjen. I løpet av 2011 blir det arrangert begynnerkurs i Bodø og et nytt begynnerkurs samt påbygningskurs i Stavanger. For å kunne delta på påbygningskurset må man ha deltatt på begynnerkurs. Kursene er godkjent av NNH som faglige oppdateringskurs.

------------

DORN BEGYNNERKURS 19. - 21. august 2011 Stavanger
http://nnh.no/article.aspx?id=12&subid=658

DORN PÅBYGNINGSKURS 26. - 28. august 2011 Stavanger
http://nnh.no/article.aspx?id=12&subid=659


Vedlegg:
NT 04 2010 - Kurs i virvelsøyleterapi etter Dorn


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers