Brobyggerprisen 2010 til Christian Darling | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

08.11.2010
Brobyggerprisen 2010 til Christian Darling

Foto: Trine Sveia/NNH

Lege Christian Darling vektlegger komplementærmedisinsk kreftbehandling og har et sterkt fokus på diett og kosthold som et ledd i å styrke immunsystemet maksimalt. Sist lørdag ble han overrakt Fritt Helsevalgs Brobryggerpis under Nordisk naturmedisinsk fagkongress 2010. For første gang ble det også delt ut en pengegave sammen med prisen. Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) og Norsk Forening for Helhetsmedisin (NFHM) ga prisvinneren en sjekk på 15.000 kroner.


Av Trine Sveia
Akupunktør MNNH reg.
trine1sveia@hotmail.com


”Brobyggerprisen tildeles en person, personer, en institusjon, et prosjekt eller en organisasjon som i særlig grad utøver, eller fremmer utøvelsen av, et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både komplementær/alternativ- og skolemedisin, med fokus på personen som søker hjelpen.”

Allmennlege Christian Darling jobber for tiden som ernæringsterapeut og 'rawfoodist' ved det tverrfaglige helsesenteret Kilden Helse. Her tilrettelegger han blant annet for komplementær kreftbehandling, og har i denne sammenheng et stort fokus på diett og kosthold.
http://www.kildenhelse.no/

Se årets diplom og juryens vurdering på
http://nnh.no/vedlegg/640.pdf

I sitt brobyggerforedrag takket Darling Fritt Helsevalg for prisen, og NNH og NFHM for pengegaven. Videre snakket han om viktigheten av å ha et holistisk fokus når man jobber med syke mennesker. Særlig dette med diett er mye oversett innen vanlige tilbud i Helse-Norge.

Hele 9 matmyter ønsket han å sette fokus på i sitt foredrag:

o Mennesket må spise kjøtt! - Okinawadietten har gitt den høyeste levealderen i Japan, den inneholder verken kjøtt eller melkeprodukter.

o Mat kan lagres uten å kompromittere innholdet av næringsstoffer!- Det er blant annet påvist at salat mister så mye som 30 % av næringsstoffene kun ½ time etter høsting.

o Brus, saft, kaffe, alkohol m.m. tilfører kroppen væske(hydrerer kroppen)!- Det er påvist at kun vann og økologiske juicer rehyderer kroppen.

o Frokost er dagens viktigste måltid!- Frokost kan man gjerne hoppe over, eller eventuelt innta flytende. Organisk grønnsaksjuice eller vann hjelper kroppen til å skille ut avgiftningsrestene etter natten. Spis eventuelt lunsj litt tidligere.

o Blodtypedietten er bra for oss! - Effekten av dietten kommer hovedsakelig at den generelt er bedre sammensatt enn de fleste vanlige kosthold.

o Mat må kokes, stekes eller bakes for å kunne fordøyes! - I en fungerende fordøyelse vil man ikke legge merke til at levende(rå) mat fordøyes. Postprandial leukocytt stigning (økt antall hvite blodlegemer i blodet etter mat) oppfattes som normalt i dag, men veganere opplever ikke dette.

o Nøkkelen til god helse er stor variasjon i matveien! - Kvalitet viser seg å være viktigere enn kvantitet når det gjelder eventuelt behov for variasjonen i matvarer. Og moderasjon i kcal inntaket.

o Frukt er helsefremmende! - Frukt inneholder i dag 30 % mer fruktose enn for en tid tilbake. For majoriteten av befolkningen vil denne økningen være med på å stjele nødvendige mineraler fra kroppen. Frukt høstes dessuten hovedsakelig umoden, som fører til lavere innhold av vitaminer og mineraler.

o Middelhavsdietten er den optimale diett! - Darling mener at denne også inneholder for mye stivelse og høyglykemiske mattyper.

Videre oppfordret han oss alle til å melde oss inn i Fritt Helsevalg, og samtidig jobbe for å skaffe flere medlemmer. Stort medlemstall vil kunne gi Fritt Helsevalg større tyngde overfor blant annet politikere og regjering.

-----------

Se også artikkel hos Fritt Helsevalg
http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp...


Vedlegg:
Diplom Brobyggerprisen 2010


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers