Rapport fra en tankevekkende konferanse | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

11.12.2009
Rapport fra en tankevekkende konferanse

    
Den internasjonale lysforeningen, ILA, avholdt nylig den 6. årlige internasjonale konferansen på øya Kea i de greske Kykladene. Den omhandlet lys og farge, alt fra hvor de pulserer i vårt sinn til de siste fremskritt innen terapeutisk bruk. Nesten 50 deltakere var med på en spennende oppdagelses-reise på denne seks-dagers konferansen.


Startskuddet var Jacob Liberman`s, O.D., Ph D, D.Sc. forelesning: ”Lys, Visjon og Bevissthet - avsløring av mysteriet”. Med utgangspunkt i sin forskning for å forstå hvordan lys påvirker øynene, sa Liberman at han hadde forstått behovet for å se en høyere dimensjon ved lys, lyset inni oss. Liberman, som er optometrist, oppfinner, forfatter og en meget respektert foredragsholder, la til: ”Jeg begynte med å se på hvordan vi behandler folk med lys for å gi dem bedre syn, men når alt kommer til alt, er det en reise for å finne kompasset i oss selv. Lys som kommer inn i øyet aktiverer kroppen slik at den er i samsvar med universet… det leder oss”.

Fra det metafysiske beveget foredragsholderne seg over til å formidle resultater fra de nyeste vitenskapelige fremskrittene, den beste terapeutiske bruken av lys og farge, og andre sider ved hvordan lys påvirker livet. For eksempel snakket en forsker, Lyn Doole, en Samasatti-lysterapeut i Wilunga, South Australia, om kulturer og deres språks bruk av fargetermer og lysmetaforer.

Den holistiske rammen rundt presentasjonene på konferansen var i samsvar med ILAs formål, nemlig ”å dele og fordele informasjon, utdanne, igangsette og fremme forskning og skape et åpenhjertig, frisinnet og integrerende fellesskap når det gjelder lys”.

Lege og ekspert i vibrasjon/frekvens-medisin, Alexander Wunsch, tidligere president i ILA, hevdet i sin forelesning om ”Lysfysikk og Fysiologi” at det nåværende rådet om å unngå solen, har resultert i en utbredt mangel på vitamin D. Vitamin D er også kjent som solskinnsvitaminet og hjelper oss til å ta opp kalsium, vedlikeholder bentettheten og forhindrer osteoporose. Forskning har nå funnet ut at det også beskytter oss mot kreft, diabetes type 1, reumatisk artritt, multiple sklerose og autoimmune sykdommer. ”Likevel mangler 70% av et moderne samfunn vitamin D”, sa Wunsch. En stor del av problemet mente han var den alminnelige anbefalingen om å bruke solkrem som blokkerer de D-vitaminproduserende UV-strålene fra sola. Wunsch arbeider som lege i Heidelberg i Tyskland og foreleser om helse og lys ved det Tekniske Universitetet for Business og Design i Wismar i Tyskland.

Andre foredragsholdere var:
Psykolog Brian Breiling , Psy.D., fra Nevada City i California som snakket om eldre og nyere pionerer inne lys-og fargeterapi.
Karl A. Fischer, Ph.D., professor ved Österreichisches Institut f?r Licht und Farbe. Hans forelesning fokuserte på farge, psykologi og design.
Larry Wallace, O.D., Ph.D, fra Ithaca, N.Y., er president for College of Syntonic Optometry og foreleste om farget lysstimulering mot lærevansker.
Karl Ryberg, psykolog, arkitekt, fargeterapeut og oppfinner av Monocrome Dome introduserte begrepet “superfarger for fremtiden”.
Liesbeth Huybrechts er psykolog, lingvist, språklærer og trener. Hennes tema var holistisk læring hvor hun blant bannet bruker lysstimulering for klienter som har problemer med læring av språk.
Donald L. Barniske, O.D., Brawley, CA, og visepresident for College of Syntonic Optometry, ga en detaljert fremstilling av hvordan lysstimulering kan hjelpe med ulike typer dysleksi. Dons motto for suksess er: ”Hjelp mennesker, tjen penger og ha det gøy!”
Jan van der Est, Samassati-fargelysterapeut, har vært med på å danne The European Institute for Light Therapy i Nederland. Han snakket om farget lys og regenerering av vev.

ILA ble dannet i 2003 som et samarbeid mellom interesserte personer og utøvere som brant for å lære og anvende de nyeste teoriene, teknikkene og teknologiene om lys og farge for å fremme helse, øke ytelsen og heve bevisstheten. Mer informasjon om ILA og den årlige konferansen er tilgjengelig på http://www.international-light-association.org

Norge har en nasjonal lysforening, Norsk Forening for Lysstimulering (NFL), som samarbeider tett med den Internasjonale lysforeningen. Mer informasjon om NFL er tilgjengelig på http://www.lysstimulering.no


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers