DORN-metoden: Virvelsøyleterapi etter Dorn | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Behandling av barn

 Forbrukerombudet tilsynsvarsel

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

03.12.2009
DORN-metoden: Virvelsøyleterapi etter Dorn

   
Sven Koch viser
DORN-metoden
Grunnlaget for en smertefri oppførsel, full bevegelse av kroppen og stabil kraftfull holdning er den frie bevegelse til ledd og virvelsøyle. DORN-metoden har sitt angrepspunkt her. Virvelsøylen og kroppsledd blir styrket og bringes tilbake til deres naturlige funksjon og bevegelse under belastning og avslappede holdning i ro-tilstanden.


Av
Heilpraktiker Gunnar Johan Helliesen
Naturterapeut MNNH reg.
gunnar.helliesen@lyse.net


HISTORIEN OM OPPHAVSMANNEN - DIETER DORN
Sommeren 2009 ble Dieter Dorn 71 år gammel. Han arbeider fortsatt som gårdbruker og sagbrukseier i nærheten av Memmingen i bayerske Allgäu. Klokken 18.00 avslutter han den ordinære arbeidsdagen og går til kjøkkenet hvor pasientene venter på ham. Det kommer hver dag 10 - 20 mennesker for behandling.

Som ung mann pådro Dieter seg et hekseskudd da han skulle løfte en stor trestamme. Han fikk selv hjelp av en gammel bonde i nabobyen. Bonden hjalp både dyr og mennesker med akutte smerter. Flere gikk derfra forbløffet frie for smerter. Da tenkte Dieter at verre kunne han ikke bli. Han gikk så til den gamle bonden i nabobyen. Etter en behandling kunne Dieter gjenoppta arbeidet sitt. Så ville Dieter Dorn lære seg behandlingsteknikken, men den gamle bonden døde i mellomtiden. Likevel tok Dieter opp arbeidet og begynte å behandle kona ved å føle på ryggsøylen hennes slik den gamle bonden hadde gjort på ham selv. Kona hadde hatt nakke/hals-plager i flere år. Behandlingen hjalp henne. Dieters neste pasient var en eldre dame i landsbyen som en dag ikke kom seg ut av senga. Hun hadde sterke smerter i den ene hoften. Dieter undersøkte leddet med stor følsomhet og behandlet med godt resultat.

I løpet av årene har han snakket om denne legekunsten rundt omkring. Mennesker kom i begynnelsen til ham fra landsbyen og steder i nærheten. Etter hvert ble arbeidet kjent, og flere kom fra fjernere plasser for å få hjelp.

Måten Dieter Dorn fikk denne kunnskapen på er typisk for tradisjonell vestlig naturmedisin. Kunnskapen ble gitt videre i familien eller eventuelt til et medlem av landsbysamfunnet.

En ortoped fikk høre hva Dorn greide. Ortopeden bestilte en time hos han og ville la seg behandle. Behandlingen overbeviste ortopeden på en slik måte at han forsynte Dieter med bøker innenfor anatomi og fysiologi. Han organiserte også seminarer for spesielt interesserte. Slik begynte DORN-metoden å bre seg til lekfolk, terapeuter og leger.

På begynnelsen av 2000 tallet ble jeg for første gang introdusert til metoden av vår kjære heilpraktiker kollega Susann Krieger fra München, som foreleste ved Naturheilschule Skandinavia AS.

Denne skolen har fostret mange dyktige heilpraktikere. Veiledere og inspiratorer som HP Walter Larsen, HP Audhild Viste, som den gang ledet skolen, og HP Inge Ruth Jacobsen, som oversatte i en årrekke fra tysk til norsk ved skolen, gjorde det mulig for meg å komme hit jeg er i dag. Atter en gang takk for hjelpen! Noen nevnt - ingen glemt!

Ting tar tid (TTT), og i 2009 reiste jeg selv til Stuttgart, Tyskland, for å ta metoden i eget øyesyn. Jeg ble ikke skuffet. Dette er en metode som naturterapeuter i Norge kan ha god nytte av i sin praksis. DORN-terapi kan benyttes sammen med andre terapiformer.

I Stuttgart ble jeg kjent med heilpraktiker og fysioterapeut Sven Koch fra Freiburg. Han er levende opptatt av å formidle kunnskapen han har opparbeidet de siste 15 årene, og han klarer å formidle praktiske ferdigheter. Han snakker tysk og engelsk.

Sven Koch ønsker å komme til Norge for å lære oss denne metoden.
Om du er interessert, vennligst send en liten e-meil til gunnar.helliesen@lyse.net

Denne tilbakemeldingen forplikter ikke. Jeg ønsker kun å vite om dette muligens kunne være noe for deg!

Les videre om DORN-metoden på vedlegget under.


Vedlegg:
Virvelsøyleterapi etter Dorn


 
OPPDATERT 29.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers