Brennesle - et supert tilskudd! | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

04.06.2009
Brennesle - et supert tilskudd!

   
Brennesle er rik på vitaminer og mineraler - særlig vitamin C, kalsium, magnesium, jern og krom. Det er derfor en god ide å bruke brennesle nå, midt i vekstsesongen.


Av
Torild Schei
Soneterapeut MNNH reg.
torisch@online.no

Brennesle virker lett urindrivende og brukes blant annet mot gikt og reumatisme, og som blodsukkerregulerende middel på grunn av det høye innholdet av krom.

Drikk et par kopper nytrukket brennesle-te to ganger daglig i to uker - gjerne lenger.

Tørk gjerne de unge skuddene til eget vinterforråd. Når brenneslen har begynt å blomstre, er den ikke lenger så god å spise. Da kan den slås ned og legges i en stamp. Hell kokende vann over og bruk som gjødselvann til blomster og grønnsaker.

------------

NESLESUPPE

2 l unge brennesleblader eller toppskudd skylles godt og kokes møre i 2 - 3 dl vann.
Lag en jevning av 2 ss smør og 2 ss mel tilsatt litt av kraften, og spe med 1 l buljong eller avkok av urter og grønnsaker og resten av neslekraften.
La det hele koke noen minutter.
Hakk de kokte neslene, tilsett dem og la koke opp.
Ha i salt og pepper etter smak og dryss eventuelt på med friske urter.

Dersom du vil ha godt brød til suppen, anbefales


SPELT RUNDSTYKKER

½ l kaldt vann
5 g gjær
1 ts salt
1 ts rørsukker
250 g sammalt spelt
350 g finmalt spelt

Det hele blandes til en litt flytende deig.
La stå kaldt i kjøleskap natten over.
Settes med spiseskje på bakeplaten og stekes på 230 grader ca. 25. min.
Serveres nystekte.
Godt med hvitløksmør til.

Deigen holder seg 3-4 dager i kjøleskap.


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers