Et alvorlig helseproblem: Flåttoverførte sykdommer | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

13.11.2014
Et alvorlig helseproblem: Flåttoverførte sykdommer

   
Boken Flåttoverførte sykdommer av Iver Mysterud gir leseren omfattende kunnskap om et av nåtidens store helseproblemer, nemlig det store spekter av sykdommer og lidelser som kan ha sin årsak i flåttbitt.


 
Av
Fride Aasen
Naturterapeut MNNH reg
 
 
 
I boka får du alt fra historikk, forskjellige diagnosemetoder, behandlingsmetoder og prognoser. Du får vite hva man i dag vet om hvordan flått overfører sykdommer til mennesker, samt om viktige ko-infeksjoner og hva som gjør borreliainfeksjon så vanskelig både å diagnostisere og noen ganger behandle. En komplett bok om et helsemessig utfordrende tema.
 
Boken inneholder viktig kunnskap om livssyklusen til borreliabakterien, hvordan den kan oppstå i forskjellige former (spiroket, i cellefri form (L-form) og cyste), og at dette er noe av grunnen til at den kan være vanskelig å diagnostisere og behandle. Spesielt interessant er det å lese om hva som nærer bakterien, hvordan den oppfører seg ved ”krigføring,” og dens fantastiske evne til å gjemme seg for immunsystemet vårt og overleve. Boken omtaler også hvilke viktige reaksjoner som er tegn på enten forverring eller forbedring av borreliose. 
 
I dagens digitale samfunn er ikke informasjon noen mangelvare. Å få noe ut av denne informasjonen er derimot ofte en utfordring.
 
Det jeg liker best ved boka er at forfatteren har samlet all relevant informasjon fra kjente leger og naturterapeuter med lang erfaring innen behandling av flåttrelaterte sykdommer. Han har ikke, som mange andre, lagt seg på en linje og hevdet at en behandlingsmetode er riktig. Han gir således leseren rikelig anledning til å trekke verdifull informasjon ut fra andres erfaring og bygge på dette selv.
 
Som naturterapeut ga boka meg verdifull informasjon om laboratorieteknikker og diagnosemetoder jeg selv ikke bruker og erfaring fra andre leger og terapeuter.
 
Jeg syntes det var interessant å lese om hvordan behandlingsmetoder som antibiotika noen ganger virker og andre ganger ikke gir forventet resultat. 
 
All denne informasjonen er med på å gi både pasienter og terapeuter verdifull kunnskap om mange mulige innfallsvinkler i behandling av sykdommer relatert til flåttbitt.
 
Boka er til tross for faglig tyngde, lett å lese og finne frem i. Utallige referanser finnes på slutten av boken for dem som ønsker å lese mer. Boka gir deg som terapeut det beste utgangspunkt du kan ha for å ta de riktige valg vedrørende diagnose og behandling for borreliose-pasienter.
 
Se også
[lyme.no]
Ny bok om flåttoverførte sykdommer
 
Iver Mysterud, dr.philos. og biolog:
Et alvorlig helseproblem: Flåttoverførte sykdommer
Forord av lege Audun Myskja
Grafisk design: Therese Ødegård
Boken er på 295 sider.
Utgivelsesår: 2014
Boka er gitt ut av Stiftelsen vitenskap og fornuft (SVOF) 


Vedlegg:
NT 03 2014 - Et alvorlig helseproblem: Flåttoverførte sykdommer


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers