Nye æresmedlemmer hedret under jubileumsmiddagen | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

06.11.2014
Nye æresmedlemmer hedret under jubileumsmiddagen

   
Nye og tidligere æresmedlemmer i NNH: Britt Hertzberg Untiedt, Vinjar Fønnebø, Dagfinn Høybråten, Terje Varpe, Turid Jacobsen, Vilhelm Schjelderup, Fride Aasen, John Petter Lindeland (leder) og Sigrun Kirkeberg (generalsekretær).
 
Politiker Dagfinn Høybråten, direktør for NAFKAM, Vinjar Fønnebø, leder av Aarbakke-utvalget, Jarle Aarbakke, behandler og lærer Fride Aasen og behandler Turid Jacobsen ble utnevnt som nye æresmedlemmer i NNH under festmiddagen for NNHs 20 års jubileum på Nordisk naturmedisinsk fagkongress på Sundvolden Hotel i oktober i år.Hver og en av dem har spilt en viktig rolle i arbeidet med å ivareta og utvikle politiske og faglige spørsmål rundt naturmedisin og alternativ behandling og for dette får de nå velfortjent anerkjennelse. Det skriver Unni Nordbrenden på alternativ.no.

– I et fokus på folkehelse bør også alternative behandlingsmetoder inngå, sa tidligere helseminister Dagfinn Høybråten i sin tale i forbindelse med feiringen av NNHs 20 års jubileum.
 
Og videre:
–Det er et alvorlig misforhold mellom folk sitt bruk av og tillit til alternativ behandling og den plass slike behandlingstilbud har i den norske helsetjenesten. Halvparten av oss bruker nå alternativ behandling og potensialet er betydelig større. I et fokus på folkehelse bør også alternativ behandling inngå.
 
I sin tale oppfordret Vinjar Fønnebø til aksept for egenart og peker på at det er en god utvikling for å få få dette til på en god måte. Han understreker at det i denne sammenhengen er viktig å sette pasientsikkerhet i fokus og kom også med følgende advarsel:
– Alle snakker om ”standardisert behandling”. Hva har skjedd? Det kan godt være standardisering rundt behandlingen, men ikke for selve behandlingen. Vær obs! Behandling skal være individuelt tilpasset.
 
På alternativ.no utbringer Unni Nordbrenden et hipp-hurra for NNH og sier:
Jubilanten NNH - Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon - er den ledende fagorganisasjonen for naturterapeuter og alternativ behandling i Norge. Organisasjonen har i dag sitt fundament gjennom sammenslåingen av en rekke utøverorganisasjoner siden 1994.

Med generalsekretær Sigrun Kirkeberg og leder John Petter Lindeland ved roret, styres skuta solid og målrettet framover.

– Dette er ikke en nedvurdering av andre lignende aktører og organisasjoner innen sektoren, men vi er den eneste og øverste som har klart å samle ulike fagidentiteter i en hovedorganisasjon og valgt en organisasjonsstruktur som tar vare på de særegne fagidentitetene representert ved de ulike faggruppene, hevder Lindeland.

Les hele artikkelen
Tidligere helseminister hedres for sin innsats med alternativ behandling
på alternativ.no [06.11.2014]
 
NNH takker ærbødigst for oppmerksomheten!


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers