Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014 til lege og homøopat Siri Aabel | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

06.11.2014
Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2014 til lege og homøopat Siri Aabel

Foto: Svein Johannessen/NNH

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.


Alternativ.no var tilstede lørdag 25. oktober da Siri Aabel mottok Brobyggerprisen Fritt Helsevalg som den 11. i rekken. Dette foregikk under Nordisk naturmedisinsk fagkongress 2014 på Sundvolden Hotel, i fullsatt sal som hyllet henne.
 
Selv uttrykte Siri Aabel stor glede over å motta Brobyggerprisen og sier at det er utrolig inspirerende.
 
I sin tale er det mange hun har møtt på sin vei, som hun vil trekke frem som sine inspirasjonskilder. Blant dem er «hennes helt» tidligere brobyggerprismottager fra 2005, Karl-Ludvig Reichelt, kjent for sitt forskningsarbeid om sammenhengen mellom proteiner i korn og melk og psykiske lidelser som ADHD og autisme. De to ble kjent på Rikshospitalet, der Aabel jobbet en kort periode etter endt turnustjeneste. 
 
– Praksisen min har en «grønn» profil, så der det er mulig å velge kostholdsendring tilpasset den enkelte eller urter, akupunktur, homeopati, soneterapi, kinesiologi, massasje, rent vann, luftrenser, grønt kosttilskudd eller andre naturlige veier til god helse anbefaler jeg det før eventuelt kjemisk medisin eller kirurgi, sier Aabel.

– Styrken ved min kombi-praksis er at jeg utreder pasienten slik en lege bør gjøre det. En grundig sykehistorie slik at hele historien kommer med, en grundig sjekk med blodprøver, urinprøve, spyttprøve, eventuelt hårprøve, røntgen, ultralyd, eventuelt MR og så videre. Dette gir trygghet og tillit.

Videre peker hun på at pasienten synes det er uendelig godt å få tid til å snakke ut og ikke minst at de får lov til å ta med alle plagene de har. Selv har hun sagt til mange pasienter opp gjennom årene:

–Jeg vet ikke hva smertene i magen eller hodepinen eller vektøkningen din kommer av. Vi har dessverre ikke gode nok metoder enda til å finne ut av alle ubalanser og sykdommer.

Les hele artikkelen
alternativ.no [29.10.2014]
Lege og homeopat Siri Aabel får Brobyggerprisen
http://www.alternativ.no/art/?id=900

Siri Aabel er utdannet lege fra Universitetet i Oslo 1984. Etter turnus i Hamar og Larvik jobbet hun en kort periode på Rikshospitalets øyeavdeling. Veien videre ble helsestasjonslege og allmennpraksis, etterhvert sammen med utøvere av alternativ behandling. Inspirert av disse terapeuter valgte hun en tilleggsutdannelse i homeopati på Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN) paralellt med lærerjobb i medisinske fag på Institutt for Helhetsmedisin. Hun har tatt tilleggskurs i urtemedisin, soneterapi, orientalsk diagnose og kinesiologi. Helt fra hennes første år som lege har hennes arbeidsdag derfor vært preget av et lærerikt samarbeid med komplimentære terapeuter innen fotsoneterapi, aromaterapi, akupunktur, homeopati og kinesiologi.

Hun etablerte Green Doctors® for at pasienten skal oppleve å bli sett som et helt menneske. Hun samarbeider med mange ulike terapeuter, som deler de samme holdninger. De har et felles ønske om å skape mer balanse og harmoni i valg av utredning og behandling. Målet er å hjelpe pasienten til å bli frisk så fort som mulig og til å ta vare på  god helse.
http://www.greendoctors.no/

 
Dette er juryens vurdering:
Siri Aabel som ”Green Doctor” er en lege som bygger broer og jobber integrativt og samarbeider med andre terapeuter, slik at pasienten får det beste av 2 verdener! Hun har gjort mye for å spre informasjon på en objektiv og opplysende måte. Hun har stått i hardt vær for å fronte fakta og sine meninger, og for dette fortjener hun vår hyllest.
 
Se nærmere info og presentasjon på Fritt Helsevalgs internettside
http://www.fritthelsevalg.com/brobyggerprisen-frit...
 
Se nærmere info om Nordisk naturmedisinsk fagkongress 2014 på
http://nnh.no/article.aspx?id=1094


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers