Fagskoleutdanning i biopati | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Politiske meninger

 Naturterapeuten 3-2016

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

10.09.2013
Fagskoleutdanning i biopati

   
Den 3. april i år ble biopatiutdanningen ved Tunsberg Medisinske Skole en offentlig godkjent fagskoleutdanning, og dermed også en av de første naturmedisinske utdanninger i Norge med et slikt kvalitetsstempel. Godkjenningen gir studentene mulighet for støtte gjennom Lånekassen, og ikke minst en solid kvalitetsøkning av utdanningen, og styrkede rettigheter for skolens studenter.


Av
Fride Aasen
Naturterapeut MNNH reg.
 
Utdanning innen naturmedisin
Bruken av naturmedisin har hatt en kraftig utvikling i Norge siden begynnelsen av 1970-tallet.
 
Behovet for naturmedisinske behandlingsmetoder synes å ha utviklet seg som en motvekt til økt bruk av miljøgifter, matsminke, tilsetningsstoffer, sprøytemidler og et stort forbruk av medisiner med bivirkninger. Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) presenterte i 2004 sitt Utdanningsdokument. Dette dokumentet  beskriver hvilke krav som stilles for å få en terapiutdanning godkjent av NNH, og var en solid økning av nivået på utdanningene.
 
Se NNHs utdanningsdokument på http://nnh.no/article.aspx?id=10&subid=760
 
Selv om fagskolegodkjenningen er ny, så er den basert på en utdanning som har eksistert siden midten av 1990-tallet.
 
Se retningslinjer for fagskoleutdanning på http://nnh.no/article.aspx?id=10&subid=227
 
Hva er biopati
Biopati er navnet på et terapisystem grunnlagt av den danske terapeuten Kurt Wienberg Nielsen på begynnelsen av 1980-tallet. Behandlingsmetoden integrerer orientalsk medisin med vestlig medisin og fagene immunterapi, urtemedisin, kost og ernæring i tillegg til ulike analysemetoder og behandlingsstrategi. I det biopatiske systemet videreføres mye av den tradisjonelle kunnskapen fra orientalsk medisin med nyere teorier innen vestlig medisin.
 
Det blir lagt vekt på kunnskap om hvilke sykdommer som relaterer seg til mikroorganismer og deres sameksistens med mennesket. Dette forholdet mener biopatien er årsaken til en rekke kroniske lidelser, blant annet den eksplosjonsartede  utviklingen av allergier og autoimmune sykdommer i vårt samfunn.
 
De sentrale fagene i biopatiutdanningen er naturmedisinsk filosofi, immunterapi, urtemedisin, kost og ernæring samt  biopatisk strategi. Innen naturmedisinsk filosofi beskrives biopatiens hovedprinsipper hvor kroppens selvregulasjon står i fokus, samt de faktorer som belaster kroppen og fører til sykdom. For å gjenopprette homøostase og regulasjon, mener man innen biopati at man trenger å gjenopprette symbiose mellom kroppen og alle dens mikroorganismer, styrke hormon- og nervesystemet, samt utvikle et sunt biokjemisk miljø i kroppen. Til dette trenger man immunterapi, urtemedisin i tillegg til kost og ernæring.
 
Ved hjelp av irisanalyse og mørkefeltsmikroskopi forsøker man å analysere de svakheter og ubalanser som biopatien regner  som faktorer som fører til sykdom.
 
Behandlingsmetodene fotsoneterapi og øreakupunktur er valgt ut som gode metoder for å gjenopprette kroppens regulasjon og passer utmerket sammen med en biopatisk kur.
 
Grunnmedisin og VEKS-fag gir studentene en solid vestlig medisinsk innføring, som blant annet skal være med på å sikre pasientens rettigheter og kommunikasjon med andre behandlere. Klinikkdrift skal gjøre studenten bedre i stand til å drive økonomisk forsvarlig og innenfor de gjeldende lover og regler.
 
Neste klasse starter opp 13. september. For mer informasjon http://www.tunmed.no/pages/studie.asp?id=150


Vedlegg:
NT 02 2013 - Fagskoleutdanning i biopati


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers