Motiverende og inspirerende fagmiljø ved Naturterapiskolen Nord | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Behandling av barn

 Forbrukerombudet tilsynsvarsel

 Mangfald i behandlinga

 Skrivekurs med Geelmuyden

 Pasientsikkerhet - SABORG

 Må elska det ein held på med

 Aromatherapychallenge 2017

 Unnfallen helseforvaltning

 Utdanning til fytoterapeut

 Naturterapeuten 4-2016

 Brobyggerprisen 2016

 Alternativt ved depresjon

 På høstkonferanse 2016

 Erfaringsseminar 2016

 Samhandling om sikkerhet

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

10.09.2013
Motiverende og inspirerende fagmiljø ved Naturterapiskolen Nord

Rektor Kate Sølvi Kristiansen (til høyre) sammen med noen av årets studenter. Foto: Jeanette Førland

Rektor Kate Sølvi Kristiansen ved Naturterapiskolen Nord ønsker Naturterapeuten varmt velkommen til Bodø. Skolen har flyttet inn i nye flotte kurslokaler og har i tillegg en egen klinikk på samme adresse.


Av
Jeanette Førland
Naturmedisinsk aromaterapeut MNNH reg.
 
På klinikken tilbys behandlingsformene: fotsoneterapi, naturmedisinsk aromaterapi, koppingmassasje med lymfedrenasje, energimassasje og antiaging-/cellulittbehandlinger.
 
Naturterapiskolen Nord har NNH-godkjenning i naturmedisinsk aromaterapi og medisinske grunnstudier. Genuin homøopati er det tredje hovedfaget ved skolen; små endringer i fagplanen er under utarbeiding for videre godkjennelse av NNH.
 
Rektor og faglærer Kate Sølvi Kristiansen underviser i naturmedisinsk aromaterapi, kopping, meridian-/energimassasje, fotmassasje med refleksologi, meridianterapi og medisinske urter. Hun har selv godkjenning i naturmedisinsk aromaterapi, soneterapi, kinesiologi, EBA akupunktur, koppingmassasje og fytoterapi.
 
I tillegg har skolen tilbud om kurs i koreansk håndakupunktur i samarbeid med en svensk skole. Nye kurstilbud annonseres etter hvert på skolens webside http://www.naturterapiskolen.no/

Eteriske oljer og kjemi
Når Naturterapeuten besøker skolen er det studentene i naturmedisinsk aromaterapi som har samling nr. 7 av 13 samlinger á 4 dager gjennom 1 ½ års utdannelse. Eteriske oljer og kjemi er et av flere viktige kunnskaper en naturmedisinsk aromaterapeut skal beherske, og på denne samlingen er det litt repetisjon og noe fordypning i dette temaet.
 
I undervisingslokalene er det en harmonisk stemning som lekende lett blander seg med de mest vidunderlige dufter av eteriske oljer – geranium, mandarin, rosmarin og lavendel for å nevne noen av de mange gode oljene. Alle studentene er i  gang med utvelgelse av eteriske oljer til behandlinger av sine klienter. Det er en flott gruppe med entusiastiske og sympatiske studenter.
 
Klientene smiler og kan ikke vente med å få legge seg på benken og ta imot 90 minutter naturmedisinsk aromaterapi.
 
Men, før det!
Intervjuteknikk er viktig for studentene å trene på både på skolen og mellom samlingene på skolen i Bodø. Studenten skal  danne seg et korrekt bilde av klientens behov og sykehistorie, og denne informasjonen er basis i behandlingen før studentene går i gang med å blande eteriske oljer i baseolje til massasjen.
 
Klientene ligger godt til rette på benkene, og terapeutene begynner å massere; klinentenes pust blir dypere og roligere, og nå sprer det seg en magisk ro og harmoni som fyller rommene og oss som er til stede her, – naturmedisinsk aromaterapimassasje er i gang.
 
Studentene er fokusert i sine massasjegrep, bevisst en god arbeidsstilling, og alle har sin flaske med vann i nærheten. Det trenger terapeutene som skal stå og massere i 90 minutter. Lærer Kate går rolig rundt og følger nøye med hver enkelt student.
 
En naturmedisinsk aromaterapi på 90 minutter er over. Utrolig hvor fort tiden går. Kate samler igjen studentene, det drikkes vann og strekkes godt ut. Samlingen i etterkant gir rom for sammen å diskutere massasjen, spørsmål som kom opp eller annet i forhold til klientens behov.
 
Etter lunsj er det tid for teori – mer eteriske oljer og kjemi. Dette er en omfattende og viktig del av studiet. Kate har  undervist i mange år og er dyktig på å forklare også de mest kompliserte kjemiske prosesser.
 
Skolens studenter kommer fra mange kanter av landet. Mange har meget lang reisevei både med buss, tog, fly, bil og ferger. Rektor Kate kommer med hurtigbåten fra Sandhornøy og er på arbeidet kl 7.00 hver morgen.
 
Og etter endt dag på skolen gjelder det å nå båten hjem igjen. Naturterapeuten følger med ned til kaia. Det er kraftig vind og sjø i dag, men hurtigbåtene går. ”Takk for i dag,” vinker Kate fra landgangen, ”- vi sees i morgen!”
 
Fra kaia i Bodø tar Rektor Kate hurtigbåten hjem til Sandhornøya. Turen tar 30 - 35 minutter over en værutsatt strekning.  Men hun er verken sjøsyk eller redd, så det går bra.
 
- Naturterapiskolen Nord har en lang historie, forteller rektor og faglærer Kate Sølvi Kristiansen.
 
- I 1996 startet Gerd Hoff ”Aromaterapiskolen Nord” i Bodø. Jeg var en av hennes første studenter.  Gerd var inspirerende å høre på, og dette var starten på en kjærlighetshistorie som ingen ende har, nemlig kjærligheten til de eteriske oljene og massasje. Jeg hadde allerede tatt kurs hos Eva Sundene Lyngås og Per Lyngås i aromamassasje og helseformmassasje noen år tidligere, så helt ukjent var det ikke. Men det var Gerd som virkelig åpnet veien inn til denne fantastiske verden av dufter og medisinske egenskaper som oljene er i besittelse av.
 
- Jeg ble etter hvert hjelpelærer ved skolen, til Gerd en dag forkynte at nå var tiden inne til at jeg skulle overta hele konseptet. Etter at den første overraskelsen hadde lagt seg, var det slik det skulle gå. Det var en ny begynnelse i mitt liv. Jeg sa opp jobben min som lærer ved Sandhornøy skole i år 2000 og engasjerte meg 100 % i jobben som lærer i aromaterapi. En klasse i Bodø og en på Sortland var starten på ei tid med mange opplevelser og rike minner. Vi hadde til og med en felles undervisningssamling i Altea i Spania med fantastisk utsikt over Middelhavet fra det lille pensjonatet vi bodde på.
 
- Etter hvert kjøpte jeg det nedlagte posthuset på Sandhornøya til undervisning og leide overnatting til studentene i flere sommerhus. Da hadde skolen vokst med flere fag; homøopati, reiki, reisen, Bachs blomstermedisin, akupunktur 2000, m.m.
 
- Kontakter i Danmark og Sverige ble etablert og skolen vokste slik at det var problematisk å finne overnatting til alle elevene. Undervisningslokalet ble også for lite. Da anledningen bød seg, overtok vi Polarsirkelen Høyfjellshotell på Saltfjellet i 2005 og drev hotellet i et år. Her var god plass for undervisning og overnatting samt servering av rimelig mat til studentene. Dette var en helt spesiell periode i skolens historie.
 
- Uforglemmelige opplevelser med spøkelsesjakt og utradisjonelle julebord både inne og ute i en gedigen lavvo. Ingen som var med her vil glemme dette, vil jeg tro! Dette var på høyfjellet med alt det innebar av vinter, snø og herlige naturopplevelser.
 
- Etter dette prøveåret etablerte skolen seg nede i Saltdalen, på Vensmoen i de ærverdige bygningene til det gamle tuberkulosesanatoriet; en gang Europas lengste trebygning. Her var det flotte nyoppussete fasiliteter i Salten Studiesenter sine lokaler. Vi kjøpte et hybelhus på området slik at elevene hadde overnattingsmuligheter.
 
- Også denne bygningen har en spesiell forhistorie som enkelte av elevene utforsket etter mørkets frambrudd!
 
- Etter hvert ble lengselen etter mer tid sammen med barn og barnebarn, hav og sjøluft for stor. Jeg dro tilbake til Sandhornøya høsten 2008 og til en jobb som rektor ved Sandhornøy barne- og ungdomsskole. Naturterapiskolen Nord ”ruslet og gikk” med Bjarne Hansson som trofast lærer i medisinske grunnstudier. Jeg avsluttet siste klassen i naturmedisinsk aromaterapi og tok en liten pause fra undervisningen til januar 2012.
 
- Skolen har nå egne lokaler midt i sentrum av Bodø, bare et par minutters spasertur fra kaia og busstasjonen. Det er i tillegg kort vei til jernbane og flyplass; kommunikasjonsmessig er Bodø helt topp! forteller Kate.


Vedlegg:
NT 02 2013 - Motiverende og inspirerende fagmiljø ved Naturterapiskolen Nord


 
OPPDATERT 29.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers