Ansiktstydning og ansiktsdiagnose | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

18.01.2016
Ansiktstydning og ansiktsdiagnose


NNHs akupunkturmedlemmer har i flere år blitt invitert til å delta på seminar som det svenske akupunktørforbundet arrangerer i Stockholm. I 2015 reiste jeg over for å delta på forelesingen til Lillian Pearl Bridges om ansiktstydning og ansiktsdiagnose.


Av
Heidi Schanke
Naturterapeut MNNH reg.
 
Lillian har undervist i ansiktsdiagnostikk og Feng Shui i mer enn 25 år. Hun er halvt tysk og halvt kinesisk og gjennom sin kinesiske slekt, har hun lært gammel daoistisk visdom. Da ingen av hennes barn var interessert i å føre denne tradisjonen videre, bestemte hun seg for å dele dette med verden http://www.lotusinstitute.com
 
Hun har gitt ut boken Face Reading in Chinese Medicine, 2. Edition. Man kan også ta hennes Master Face Reading Program som holdes både i USA og Tyskland.
 
 
Fra venstre Heidi Schanke NNH, foreleser Lillian Pearl Bridges og leder i
Svenska 
Akupunktörforbundet, Eva-Marie Janelo.
 
Speiling
Ansiktsdiagnose er et fantastisk verktøy når man lærer å bruke det ordentlig. Alt inne i kroppen gjenspeiler seg på utsiden. Man kan lese på linjer og rynker, spotter og leverflekker, farge og fasong, øyenvipper og øyenbryn.
 
Alt kan endre seg om man får løst opp i energistagnasjonen som skaper ubalansen. Pannen er Sjøen av Jing, Arvens Palass. Området mellom nesen og overleppen, er Sjøen av Yin, Udødelighetens Sted.
 
Jing er ikke alltid tilgjengelig, men man har ekstra Jing lagret i talentene sine. Det er ikke viktig hva talentet er, det kan være sang, musikk, maling, men også det at man er flink til å lage mat, holde det ryddig, vaske kopper, reparere biler osv. Poenget er det man er flink til og liker å gjøre, uansett hva det er, der kan man finne ekstra Jing.
 
Har man lite Jing, er det også vanskeligere å bli frisk. En rund panne avslører mye Jing og kreativitet som skal brukes. Shen må også være på plass og Shen og Jing må kobles. Dersom man ikke bruker kreativiteten sin får man en stagnasjon.
 
Ernæring
Qi får man av mat og oksygen. Dersom man får for lite Qi gjennom mat, viser det seg en vannrett linje over neseroten, mellom øynene. Kroppen søker homeostase og regulert blodsukker., Har den ikke det, må man enten spise oftere eller annen type mat, så man skaper nok Qi. Dersom mat skal skape Qi må du like maten, virkelig elske den. Den lille følelsen av stjerner når du spiser/drikker det og munnvikene går litt opp, kan være et av kjennetegnene på en slik lykkefølelse. Da transformeres det du tar inn til Qi. Vær oppmerksom på at du da ikke skal ha dårlig samvittighet for det du inntar, det viktigste i det øyeblikket er å skape Qi så kroppen kommer i balanse. Om det er sjokolade, en gulrot eller vodka for den saks skyld, hva som helst, det er "fire of excitement" men her skal oppnå. Qi dannes, virker og nærer kroppen. All mat er bensin.
 
Det tar 66 dager å resette kroppen fra forskjellig avhengighet, enten det gjelder mat, drikke.
 
Noen eksempler
Om man ikke får nok oksygen vil det komme en vannrett linje over philtrum – den loddrette gropa i overleppen. En god pusteøvelse er å trekke pusten dypt for så å la utpust vare lenger enn innpust. Fortsett sånn i noen pust. Da vil du kjenne en prikking i huden og det er dannelsen av Qi. Og hvis du synes pusteøvelser er vanskelige, så syng!
 
En vannrett linje over haken, viser at man trenger å preservere Qi. Ikke bruk all Qi, overarbeiding er skadelig. Linjen betyr også at det er hull i Beholderen av Væsker. Linjene tvers over pannen viser at du går gjennom noe som er viktig. Er de hele har du lært og blitt ferdig med det, er de delt vil det komme opp igjen.
 
Rynker og smil
Alle linjene og rynkene har forskjellig betydning alt etter hvor de er og de kan faktisk forsvinne, eller i det minste bli mykere og mindre synlig om du tar tak i det aktuelle området og blir ferdig med det. I så måte snakket Lillian mye om den «Gyldne Middelvei», som hun også har et undervisningsopplegg i.
 
Som hun sier: «Nyt livet og gjør det du har lyst til nå, senere vil du kanskje ikke gjøre denne tingen, eller det har skjedd noe så du ikke har mulighet. Det vil gi deg energi til morgendagen. Smil med øynene, det frigjør endorfiner og le mer, det tar bort smerte.» 
 
Organer
De forskjellige organene har også sitt sted de viser seg i ansiktet. For eksempel Nyre viser seg i pannen, ørene og haken. Lever over øyenbrynene og ned langs tinningen, langs kjeven og på det hvite i øynene. Hjerte på nesetippen. Milt/Pancreas mellom øynene. Mage på sidene av philtrum og området mellom kjeven og munnviken. Tykktarmen i underleppen. Tynntarm på overleppen. Lunge i kinnene, over neseryggen og området mellom haken og underleppen. Philtrum – eggstokker/prostata.
 
Farge
Farge som viser seg i ansiktet viser til den nåværende funksjonen til det relaterte organet.
  • Rød – Inflammasjon
  • Hvit – Kulde
  • Mørkt – Stagnasjon
  • Grønn – Toxisitet
  • Gul – Phlegm (slim)
Følelser
Er man helt utslitt og utbrent må man samle Ling. Ling kommer før Jing, og er verdens magi. Eks. på å stimulere Ling, ville være å se på en soloppgang, duggdråper på et blad, babylatter, en kattunge som leker. Den følelsesmessige/psykiske Shen viser seg i øynene, den fysiske i huden. Det meste av folks stress kommer fra frykt. Man kan roe frykten ned med visdom. «Wisdom is cosmic water or higher truth.»
 
Referanse:
Bridges, Lillian Pearl: Face Reading in Chinese Medicine, 2. Edition, Churchill Livingstone Eleevier (2012)


Vedlegg:
NT 04 2015 - Ansiktstydning og ansiktsdiagnose


 
OPPDATERT 18.03.2017

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers